LVBHB ErfgoedTour Groningen

In 2024 bestaat de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig 50 jaar. Speciaal vanwege dit jubileum organiseren ze een ErfgoedTour door Nederland. In augustus doet de tour Groningen aan.

Locatie

Hoger en Lager der A en de Sluiskade
Lage der A
9718 BJ Groningen
Plan je route

Meer informatie

Een grote vloot van tientallen schepen vaart in juli en augustus door Nederland. De tocht van 1100 kilometer start op 6 juli in Middelburg en eindigt op 18 augustus in Hasselt. Tussendoor worden op verschillende plekken mini-erfgoedmanifestaties gehouden. In het weekend van 10 en 11 augustus meren de schepen aan in de binnenstad van Groningen. 

Een indrukwekkend onderdeel van de tour zal de intocht van de boten in de stad zijn. Op vrijdag 9 augustus zal de eerste groep boten vanuit Zoutkamp naar Groningen varen waar ze zullen overnachten in de Reitdiephaven. Op zaterdag trekt de hele stoet de binnenstad in en leggen ze aan bij het Hoger en Lager der A en de Sluiskade. Op zaterdag en zondag zal hier ook een informatiemarkt plaatsvinden en kan een deel van de boten ook bezocht worden. Zondagavond trekken de boten door naar Assen tijdens een spectaculaire avond doorvaart. 

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 10 augustus 2024 t/m 11 augustus 2024

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief