Gerrit Kiekebos - Het Groninger Landschap

Bevrijdingsverhalen uit het Zuidlaardermeergebied

Herinneringen aan de eindperiode van de Tweede Wereldoorlog

Hoe ging dat, onderduiken tussen het riet van het Zuidlaardermeer? Was er recreatie mogelijk in oorlogstijd? Hoe kwamen die vakantiewoningen van Ameland in Klein Scheveningen terecht? Waar waren de Duitsers vooral bang voor hier bij het meer? Op Bevrijdingsdag 5 mei neemt Eppo van Koldam, publicist over de historie van het Gorecht, je mee en vertelt erover. Hij baseert zich vooral op het werk van Sipke de Wind, auteur van boeken over Groningen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Neem je verrekijker mee en doe zo nodig wind- en waterdichte kleding aan. Bij slecht weer kan de tocht afgelast worden, ons advies is om bij aanmelding je telefoonnummer te noteren zodat we contact op kunnen nemen bij last-minute wijzigingen. Ouders/verzorgers zijn altijd verantwoordelijk voor hun kinderen. Honden zijn niet toegestaan. Het meenemen of nuttigen van alcoholische dranken is niet toegestaan.

Wanneer

  • Zondag 5 mei 2024 14.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen € 10,00 Beschermers van Het Groninger Landschap betalen €7,50, kinderen €5,00. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Het Groninger Landschap.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief