Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Tweede Paasdag streektoal en paasbrunch in MFA Ons Noabershoes te Veelerveen

Het paasweekend belooft er in MFA Ons Noabershoes eentje te worden met een diversiteit aan muzikale activiteiten.

Locatie

MFA Ons Noabershoes
Scheidingsweg 20
9566 PL Veelerveen
Plan je route

aanmelden

Na een zeer succesvol optreden begin 2023 zijn ze zaterdagavond 30 maart opnieuw te bewonderen, de energieke bluesband BLOND & BLUE. Aanvang is 20:30 uur. Zaal open vanaf: 20:00 uur.

Tweede Paasdagmorgen is er van 11:00 – 13:00 een koffieconcert m.m.v. het streektoalduo “MITZIENBAAIDENT”, dat…

Na een zeer succesvol optreden begin 2023 zijn ze zaterdagavond 30 maart opnieuw te bewonderen, de energieke bluesband BLOND & BLUE. Aanvang is 20:30 uur. Zaal open vanaf: 20:00 uur.

Tweede Paasdagmorgen is er van 11:00 – 13:00 een koffieconcert m.m.v. het streektoalduo “MITZIENBAAIDENT”, dat bestaat uit de streektoaltroubadoers Krzysztof Groen en Bé Schmaal. Bé Schmaal is singer-songwriter en zingt voornamelijk in het Gronings. Schrijven doet hij over wat hij kent en meemaakt, recht vanuit het hart, waardoor u als luisteraar wordt meegenomen in het gevoelsleven van de zanger. Sinds het uitkomen van de eerste single “Zwait en Zwoare Sjek” zijn meerdere nummers als single uitgebracht. Samen met Krzysztof Groen als duo “Mitzienbaaident” in juni 2020 het nummer “Ik Zing” en in juni 2022 het nummer “Kom mor op”. Het eerste album “Dattien bie zestig” (“13 bie 60”) werd 28 februari 2019 uitgebracht en live gepresenteerd in Van Beresteyn te Veendam. Het is een mix van eigen nummers en een vijftal door Bé in het Gronings herschreven covers.Het tweede album “Toun, Nou & Loater” werd in november 2022 uitgebracht. Ook dit album bevat 13 eigen nummers, waarvan één Groningstalige cover (Opa).


Krzysztof Groen komt uit Veendam, hij zingt in het Engels en in het Gronings. Hij speelt vanaf zijn twaalfde gitaar en een jaar later begon hij er bij te zingen. Door de muziek van Edwin Jongedijk raakte hij geïnspireerd om te gaan zingen in het Gronings. Voor zijn eigen, door hemzelf gecomponeerde, Groningstalige liedjes levert de bekende schrijver en dichter Henk Puister de teksten. Groen won in 2016 de derde prijs tijdens het Grunneger Laidjesfestival in het Der Aa-Theater. Omdat hij die avond ook de publieks-prijs won mocht hij een single opnemen, dat werd ‘Noar de Volgende Ronde’ waarvoor Puister de tekst schreef. In hetzelfde jaar won hij de publieksprijs op het Tellerlikker-festival in Winschoten. Naast het Gronings is Krzysztof een fervent country fan. In 2015 startte hij de Johnny Cash-coverband Little Cash. Bij het optreden van die formatie verwierf hij de titel Groningse Johnny Cash.


Na afloop is er voor belangstellenden een heerlijke paasbrunch met allerlei koude en warme lekkernijen. Reserveren verplicht.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief