De Kerkuil

Aan roofvogels is hier geen gebrek. De buizerd, sperwer, havik en torenvalk verdedigen hier hun territorium, net als de ransuil en de kerkuil. De laatste bewoont al jaren de werkschuur waarin nu ook de vakantiewoning is.

Neem alvast een kijkje

Aan roofvogels is hier geen gebrek. De buizerd, sperwer, havik en torenvalk verdedigen hier hun territorium, net als de ransuil en de kerkuil. De laatste bewoont al jaren de werkschuur waarin nu ook de vakantiewoning is. Er is bij het ontwerp en de bouw rekening gehouden met de kerkuil. De helft van de schuur is nog steeds toegankelijk voor de uil en in de schuur is er een vaste plek gemaakt voor de kerkuil.

De Kerkuil is gelegen op Landgoed Ennemaborg: Eén van de pronkstukk…

Aan roofvogels is hier geen gebrek. De buizerd, sperwer, havik en torenvalk verdedigen hier hun territorium, net als de ransuil en de kerkuil. De laatste bewoont al jaren de werkschuur waarin nu ook de vakantiewoning is. Er is bij het ontwerp en de bouw rekening gehouden met de kerkuil. De helft van de schuur is nog steeds toegankelijk voor de uil en in de schuur is er een vaste plek gemaakt voor de kerkuil.

De Kerkuil is gelegen op Landgoed Ennemaborg: Eén van de pronkstukken van Het Groninger Landschap. De borg stamt uit de veertiende eeuw en is in de achttiende eeuw verbouwd. Pal achter de statige borg ligt een ronde vijver met riet, waterlelies en groene kikkers. Het is een overblijfsel van de gracht die de borg ooit omringde. Het voorste gedeelte van het landgoed is een park, verder naar achteren ligt het natuurbos. Het anderhalve km2 grote bos achter het park, is 150 jaar geleden aangeplant voor de opbrengst van het hout. De bomen staan dan ook netjes in een rij. Het wordt nu begraasd door Konikpaarden; wilde paarden die het hele jaar door op het landgoed verblijven. Zij kunnen goed tegen extreme weersomstandigheden en hoeven ’s winters niet op stal. Door de begrazing van het landgoed is het een ideaal gebied geworden voor de das. Dat komt o.a. door de paardenmest. De mest trekt kevers en regenwormen aan en die staan bovenaan het menu van de das. Maar je zult hem niet snel spotten. De das is een nachtdier en erg schuw en stil. Door het natuurlijke beheer en het ouder worden van het bos komen er steeds meer vogelsoorten voor. Inmiddels broeden er twee soorten spechten; de kleine en de grote bonte specht. En zelfs de nachtegaal woont hier.

Zin om de omgeving wandelend te verkennen? Er is een wandelroute van 6 kilometer uitgezet over het Landgoed Ennemaborg. Maar ook  een korte wandeling door het park of in het bos is aan te raden. In het voorjaar kleurt het hele park geel en paars door alle borgbloumkes; sneeuwklokjes, krokussen en boshyacinthen. In het najaar zijn er in het bos wel 200 soorten paddenstoelen te vinden. Vlakbij de vakantiewoning staat het prachtige Koetshuis. Vanaf hier worden geregeld activiteiten georganiseerd. Bovendien is het Koetshuis op zaterdagen en zondagen geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Wandelen en daarna lekker bijkomen op het terras of bij het haardvuur en genieten van een drankje.

Deze achtpersoonsvakantiewoning is geheel gelijkvloers. Vanuit de woonkamer met eetkeuken krijg je direct het buiten-gevoel; een lange glazen pui grenst aan de tuin. De keuken is ingericht met combi-oven, vaatwasser, koelkasten, vriezer en inductie kookplaat. Er zijn 3 tweepersoonsslaapkamers met eenpersoonsbedden en er zijn 2 eenpersoonsslaapkamers. De woning beschikt over een campingbedje voor de allerkleinsten. Er is een badkamer met bad, douche en een dubbele wastafel. Een tweede badkamer is verbonden aan een van de slaapkamers. Deze beschikt over een douche. Vakantiewoning De Kerkuil beschikt over 2 separate toiletten. Buiten is het goed toeven op het overdekte terras waar je uitkijkt op de boomgaard. De woning wordt verwarmd middels een warmtepomp en zonnepanelen. Het geheel bestaat uit 2 delen: waar aan de ene kant de vakantiewoning is, is aan de andere kant een werkschuur. Op woensdagochtend en donderdagochtend zijn er vrijwilligers aan het werk voor het Groninger Landschap. Daarom kun je doordeweeks rondom de werkschuur enige reuring verwachten.

Kenmerken

  • Bad
  • Maximum aantal personen: 8
  • Aantal slaapkamers: 5
  • Kinderbed aanwezig
  • Geen huisdieren toegestaan
  • Wifi aanwezig
  • Rolstoelvriendelijk (Let op, niet aangepast)

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief