MOW

MOW I Museum Westerwolde

Daar waar het weidse Oldambt het romantische Westerwolde ontmoet, vind je het MOW, een modern en eigenzinnig museum, met steeds weer nieuwe tentoonstellingen.

Neem alvast een kijkje

Aan de lange, statige Hoofdweg van Belllingwolde vind je een uniek museum dat steeds nieuwe exposities toont, grotere en kleinere naast elkaar. Vaak rond kunst maar ook met oog voor de geschiedenis en verbeelding van Westerwolde.

In één zaal zie je altijd schilderijen van Lodewijk Bruckman, fascinerend realistische werken vol symboliek. De ontvangstruimte staat doorgaans in het teken van kunst met een link naar de regio.

Als kind volg je door elke grotere expo een eigen route en ben je welkom voor diverse activiteiten. Houd hiervoor het programma van ‘MOW jong!’ in de gaten. Ook leuk voor (groot)ouders.

Kijk voor de actuele tentoonstellingen op de website van het museum. Online vind je ook alle activiteiten en evenementen van het museum, waaronder Westerwolde Rijgt in de vroege zomer en de Historische Avonden in het najaar.

Prijzen

  • € 5,00 Op woensdagen bepaal je zelf de hoogte van jouw entree. In het MOW is de museumkaart geldig en onder de 18 jaar is de toegang gratis. Groepen vanaf 10 personen ontvangen korting. Je kunt betalen met PIN en contanten.