Bewandel het mooie Mammoetpad bij De Heemtuin

In de buurt van Tripscompagnie en Muntendam heb je veel groen om je heen. Of je nou links of rechts kijkt. Niet zo gek: je bevindt je midden in natuurgebied 'Tussen de Venen'. Een plek waar de natuur een beetje de baas is. Daar vind je De Heemtuin. Een groene oase. Waar vroeger een schapenweide was, is nu een natuurbos uit de grond geschoten. De schapen lopen nu samen met geiten in de rest van het natuurgebied. En er is een cultuurtuin plus fruitboomgaard. Vol met vogels, vlinders en libellen.

Op blote voeten langs oude wegen

Ook het Mammoetpad hoort bij De Heemtuin. Een natuurpad met een knipoog naar de oerbewoners van het gebied. Rauwe, pure natuur. Zoals het er vroeger ook aan toeging. Gewoon op blote voeten, langs en door het water. Hier en daar krijg je natuurlijk wel hulp van een vlot. Of vraag om een helpende hand van je medebezoeker.

Geschiedenis voor jong en oud

Of je nou een kind bent of je kind voelt: iedere leeftijdsgroep voelt zich wel aangetrokken tot het Mammoetpad en de omgeving. De volwassenen kunnen zich vergapen aan de natuur, terwijl de kinderen bezig zijn met allerlei uitdagingen. Zo kunnen ze op slootsafari, een ABC-natuurtocht doen of deelnemen aan de Bosbingo. 

Zijn jullie uitgebanjerd? Ga dan lekker zitten op het buiten- of binnenterras van de Heemtuin. Opwarmen of afkoelen. Met lekkernijen uit eigen keuken. En de rijke omgeving leent zich uitstekend voor een andere ontdekkingstocht. In Midden-Groningen raak je nooit uitgekeken.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief