Eten in Midden-Groningen

Neem plaats aan een tafeltje met uitzicht over het Zuidlaardermeer of zoek een plekje in de tuin van een oude borg. Of je nu zin hebt in een uitgebreid diner, een gezellige borrel of alleen een kopje koffie, in Midden-Groningen is een grote diversiteit aan restaurants te vinden. Hier proef je de smaken van Midden-Groningen.​

Fijnste terrasjes

Verschillende plekken - Zin om een terrasje te pakken? In Midden-Groningen barst het van de leuke plekjes waar dat kan. Of je nu zin hebt in een gezellige cocktailavond bij het strand van het Zuidlaardermeer of sportief wil happen en trappen door de prachtige natuur.

Lees meer

Kopje koffie, kopje thee

Verschillende plekken - Als het buiten grijs en miezerig is, wat is er dan fijner dan een overheerlijk bakkie in een gezellig cafeetje, theeschenkerij of loungebar? In Midden-Groningen zijn er meer dan genoeg leuke adresjes om een kopje koffie of thee te gaan drinken.​ Maak het extra gezellig en maak er een heerlijke high tea van. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Lees meer

Cocktails aan het strand

Kropswolde – Een avondje loungen of lekker eten op het terras kan bij Beachclub Vifero aan het strand van Meerwijck, bij het Zuidlaardermeer. "Met je voeten in het zand en een cocktail in de hand is het hier goed toeven”, vertelt bedrijfsleidster Rachelle Veeger. "Alle cocktail klassiekers staan op de kaart, maar je kunt ook kiezen voor een eigen creatie van onze jongens en meiden in de bediening.” Met het strand voor de deur ben je direct in vakantiestemming. "Bij mooi weer organiseren we in de weekenden ook pubquizen in de open lucht. Het is hier altijd gezellig.”

Lees meer

Cocoon Coffee & more

Hoogezand - Bij Winkelcentrum De Hooge Meeren vind je het sfeervolle Cocoon Coffee & More. Een zaak geboren uit liefde voor koffie. De producten zijn zo veel mogelijk lokaal, aldus eigenaren Carolina en Michael Homs. "Onze koffie wordt gebrand in Groningen bij Het Koffiestation. Het komt van Braziliaanse 100% Arabicabonen, heel erg lekker. De thee komt van Your Daily Tea Cup, ook uit Groningen. Speciaal voor ons hebben zij een eigen Cocoon blend samengesteld.” Dankzij het Magic Tea Filter is thee drinken hier al een ervaring op zich. Naast koffie en thee kan je hier terecht voor ouderwets lekkere gebakjes en een goede lunch. Er is ook een klein winkeltje van Lak of Smak met woonaccessoires en lifestyle artikelen.

Lees meer

Op weg naar Kaap Steendam

Steendam​ – Aan de andere kant van Midden-Groningen vind je het terras van Op weg naar Kaap Steendam. Gastvrouw Janet van Ommen: "We zijn gestart in coronatijd dus hebben ons eerst gestort op afhalen en bezorgen. Nu kunnen we eindelijk onze gerechten serveren op het terras.” De kaart is heel afwisselend, van de vertrouwde saté of hamburger tot parelhoen of lekkere asperges. Er worden veel streekproducten geserveerd, zoals gebak van Zoet en Hartig uit Siddeburen of aardbeien en asperges van Meinardi. "De reacties zijn heel positief, ook omdat de gerechten er zo mooi uit zien. En de smaak is heel goed, zelfs van de simpele dingen. Ik hoor regelmatig dat mensen nog nooit zulke lekkere frites hebben gegeten."

Lees meer

Meer restaurants

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief