Op pad met kinderen in Midden-Groningen

Buitenspelen in de natuur. Wandelen over het Mammoetpad. In Midden-Groningen is voor jong en oud veel te beleven. Hier ga je lekker op avontuur. Ontdek bijvoorbeeld eens de Borg en Molen route. Hier verveel je je nooit. 

Het Mammoetpad

Borger – Bij de Heemtuin hoort het Mammoetpad. Samen met Het Beleveniscollectief uit Hellum heeft de Heemtuin dit unieke natuurpad gemaakt met een knipoog naar de oerbewoners van het gebied. Het resultaat is een spannend blotevoetenpad. Klim over bruggetjes vlak over het water, loop met je blote voeten door de modder, stap op een vlot en sluip door het hoge riet. Hier ga je echt op avontuur. Er zijn ook klimtoestellen, een uitkijkpost en je kunt er ook zwemmen op mooie dagen. 

Lees meer

Lekker buiten spelen

Verschillende plekken - Buiten spelen kan natuurlijk overal, maar in Midden-Groningen misschien wel extra goed. Er zijn namelijk naast de gewone speeltuinen ook nog eens veel natuurspeelplaatsen en speelbossen waar je kunt ravotten, klimmen of met water spelen. We zetten er een paar op een rij.

Lees meer

Naar het strand

Verschillende plekken – Wat is er nou fijner dan spelen met water of het nemen van een frisse duik? In het Schildmeer in Steendam, de Botjes Zwembaai in Zuidbroek, het Zuidlaardermeer in Kropswolde, het Grunostrand vlak bij Groningen of in de zwemplas in Kolham kun je goed zwemmen.

Lees meer

Routes voor het hele gezin

Verschillende plekken - Klimmen in bomen, spelen in een speelkasteel. Beestjes en een borg ontdekken of met een verrekijker om je nek de polder in. Met deze routes kun je er met de (klein)kinderen op uit. De routes zijn niet te lang en bieden voldoende afwisseling onderweg. 

Lees meer

Break Out Grunopark

Harkstede - Haal de avonturier in jezelf naar boven: in het Break Out Gruno park in Harkstede waan je je in een groene omgeving. Ga klimmen in het klimbos, boogschieten of waterskiën in het waterskipark. Naast deze sportieve activiteiten biedt het park nog veel meer: bierproeverijen, escaperooms en je kunt er zelfs je eigen festival organiseren. In dit park is voor ieder wat wils.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief