Lekker buiten spelen in Midden-Groningen

Buiten spelen kan natuurlijk overal. Maar in Midden-Groningen misschien wel extra goed. Er zijn namelijk naast de gewone speeltuinen ook nog eens veel natuurspeelplaatsen en speelbossen. Hier kun je goed ravotten, klimmen of met water spelen. We zetten er een paar op een rij.

Natuurspeelplaatsen

In alle dorpsrandparken (Kolham, Siddeburen, Slochteren, Tjuchem) kun je geweldig spelen in de natuur. Verzin je eigen freerunparcours, ga beestjes zoeken, klimmen, met water spelen: ravotten in de natuur. ‘Vos en Bos’ en het ‘Jongenseiland’ in Hoogezand zijn ook lekker ruige natuurspeelplaatsen die kort geleden zijn aangelegd of opgeknapt. Achter de Noordsuythoeve in Noordbroek vind je een mooie nieuwe natuurlijke speelplaats. Bij het Mammoetpad bij Muntendam ga je echt op avontuur. Spannende bruggetjes vlak over het water, met je blote voeten door de modder, een vlot over het water trekken, sluipen door het hoge riet. En er zijn klimtoestellen en een uitkijkpost.
 

Waterpret

Wat is er nou fijner dan spelen met water of het nemen van een frisse duik? In het Schildmeer in Steendam, de Botjes Zwembaai in Zuidbroek, het Zuidlaardermeer in Kropswolde, het Grunostrand vlak bij Groningen of in de zwemplas in Kolham kun je goed zwemmen. In Hoogezand vind je voor het Kielzog een speelfontein. Klauter over palen en stenen in het water bij Natuurspeelplaats Lutje Borg, het Mammoetpad of in de dorpsrandparken. Bij ‘Vos en Bos’ is een waterspeelplaats. Zwemmen en zandkastelen bouwen kan ook bij het meertje in het Adriaan Tripbos bij Sappemeer.

Lees meer

Klimmen of kabelbaan

Beklim de toren in het dorpsrandpark van Slochteren of de uitkijktorens in Tetjehorn of Kolham. In het Slochterbos is een flinke heuvel en in het Adriaan Tripbos een nóg hogere. In de speeltuin van Cosis in Harkstede en in Foxhol vind je een kabelbaan. 
 

Kabouterpaden

Meisjeskabouters, een kabouter met een gouden baard, één met hazentanden. In het Steendamsterbos is elke kabouter anders. Bij Kaap Steendam kun je de Kabouterkrant vol opdrachten ophalen. Iedere herfst is er in het Slochterbos ook een Kabouterpad te vinden.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief