Naar het strand in Midden-Groningen

Bijna niets is fijner dan spelen met water of een frisse duik nemen op een zonnige dag. In het Schildmeer in Steendam, de Botjes Zwembaai in Zuidbroek, het Zuidlaardermeer in Kropswolde, het Grunostrand vlak bij Groningen, of in de zwemplas in Kolham kun je goed zwemmen. 

Schildmeer

Het strand aan het Schildmeer bij Steendam is een groot strand waar net een nieuwe steiger is aangelegd waar je vanaf kunt springen. Het water is schoon omdat het een groot meer is, het op één na grootste meer in Groningen. Er is een strandpaviljoen waar toiletten en douches zijn en je ijsjes kunt halen.

Ook zijn er veel terrasjes rond het Schildmeer. Zo heb je Kaap Steendam, met zo nu en dan gezellige live muziek. Even verderop zit het terras van De Otter, een soort houten blokhut met uitzicht op het meer. Weer iets verderop zit Paviljoen De Tijd Schildmeer. Na een zonnig dagje zwemmen, varen of spelen plof je hier neer voor een lekker maaltje, met een weidse blik op het Schildmeer. Via een fietspad langs het strand kom je langs al deze terrassen. 

Kropswolde

Het strand van Meerwijck bij Kropswolde is ook een fijn strand. Er zijn speeltoestellen en er zit een echte beachclub, Vifero. Ze hebben een groot terras en een loungeterras met een cocktailbar. Met je voeten in het zand en een cocktail in je hand is het hier heerlijk loungen.

Hoogezand

Ook leuk: de speelfontein in winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand. Het ligt tussen het Kielzog en de Hema in en is een fijne plek voor kinderen om te spelen. Zelf kun je ernaast zitten en lekker op een bankje van de zon genieten. Of wat drinken op het terras van het Kielzog. De fontein is mooi aangelegd, net als het groen eromheen.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief