Kanoën en suppen in Midden-Groningen

Vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit. Meander met rivieren mee, dwars door de natuur. Aan de oevers herrijzen de lintdorpen en staan de Schotse hooglanders te grazen. Hier kom je helemaal tot rust. Ontdek de leukste plekken om te kanoën en suppen in Midden-Groningen.​

Kano&zo

Harkstede - Vanaf Kano&zo in Lageland vaar je over de Scharmer Ae of richting Slochteren. "Het ruisen van het riet, de rust van het water en dan de zonsondergang tegemoet kanoën.’’ Jolanda Pluis van Kano&zo weet het zeker, niks is zo ontspannend als een kanotochtje over het Slochterdiep. Kano&zo verzorgt ook graag de hapjes, drankjes of zelfs een complete picknick voor onderweg.

Lees meer

Camping Meerwijck

Kropswolde - In de jachthaven van Camping Meerwijck zijn kano’s te huur. Daarnaast vaart Stichting Het Groninger landschap regelmatig vanaf de camping over het Zuidlaardermeer. Een aanrader voor wie meer te weten wil komen over de dieren in, op en bij het meer. "De kracht van het Zuidlaardermeer is de combinatie van rust en vertier”, aldus eigenaresse Petry de Vries. Je vindt hier prachtige natuur met Schotse hooglanders, konikpaarden en bijzondere vogels. Kies voor een van de vele vaarroutes waarbij je de natuur, leuke bezienswaardigheden en schilderachtige dorpjes ontdekt. Of vaar je in korte tijd naar de stad Groningen of het gezellige Zuidlaren, om te shoppen of plaats te nemen op een van de vele terrasjes. Op het meer kun je bovendien zeilen en kitesurfen.

Lees meer

Peddel en zo

Kiel-Windeweer - Bij Peddel en zo in Kiel-Windeweer kun je een mooie tocht maken door dit veenkoloniale dorp met prachtige boerderijen en authentieke bruggetjes. Eigenaresse Wilma Postma legt de kano, fluisterboot of motorboot voor je klaar (wel even bellen van tevoren): "En dan maar heerlijk genieten van de natuur, rust en vogeltjes.’’ Je kunt ook starten in Spijkerboor, waar je peddelt over het kronkelende riviertje de Hunze. Naast kano’s en bootjes verhuren ze ook sups: "Het is echt geweldig. Je gebruikt alle spieren in je lijf, geniet van de omgeving en tussen het suppen door kun je gezellig kletsen.’’

Lees meer

Surfcenter

Steendam -  Het Surfcenter aan het Schildmeer is een perfecte locatie om eens te gaan suppen. Zowel de beginner als de gevorderde kunnen hier een sup huren of kopen. "Het is prachtig om door het natuurgebied bij Woudbloem te suppen of door het historische Appingedam. Ook voor kinderen is het heel erg leuk, zeker op de opblaasbare sups. Een ideale activiteit voor in de vakantie!”

Lees meer

Break Out Grunopark

Harkstede - Wil je nog meer waterpret? Bij Break Out Grunopark tussen Groningen en Harkstede kan het allemaal. Waterskiën, klimmen, banaanvaren, boogschieten, bilboarden of suppen. Je hoeft niet te kiezen, je kunt het hier allemaal uitproberen. In de zomer organiseert Break Out Grunopark regelmatig leuke instroomdagen, voor een vaste lage prijs.

Lees meer

Meer op het water

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief