Actief in Midden-Groningen

Laat je verrassen en ga eropuit in Midden-Groningen. Ga het water op bij het Zuidlaardermeer, maak een fietstocht langs de molens of ga vogels kijken in de natuur. Ook voor een mooie wandeling of kanotocht kan je hier terecht. Leer Midden-Groningen op een actieve manier van een andere kant kennen. Tijd om op pad te gaan.

Varen op het Zuidlaardermeer

Op de grens van Groningen en Drenthe ligt het Zuidlaardermeer. Het Zuidlaardermeergebied is favoriet bij natuurliefhebbers en langs het meer kan je van alles beleven. Lounge op een van de terrasjes aan het water of breng de nacht door in een luxe huisje. Pak een bootje en ga het water op, misschien spot je zelfs wel een bever.​

Lees meer

Routes langs erfgoed en cultuur

Met deze culturele routes door Midden-Groningen ontdek je de mooiste kerken, maak je een tocht langs draaiende molens en verken je de Veenkoloniën. Wandel, fiets of vaar en ontdek het verhaal achter iedere themaroute. 

Lees meer

Wandelen

Het is een van de lekkerste uitjes met mooi weer: wandelen. Leuk om te doen, goed voor je conditie en het doet ook nog eens wonderen voor je humeur. Ook in Midden-Groningen zijn er genoeg mooie plekjes om te ontdekken tijdens een wandeling. Ga samen met je kinderen op pad en ontdek de kabouterpaden of geniet van de de natuur rondom de Baggerputten en 't Roegwold. 

Lees meer

Vogelspotten

In Midden-Groningen vind je de natuur overal om je heen. Maar kijk ook eens een keertje omhoog. De lucht stikt namelijk van de vogels. De een groter en zeldzamer dan de ander. Maar stiekem allemaal even mooi. Pak je verrekijker, strik je veters en ga mee op vogelavontuur. Je hoeft niet ervaren te zijn. Nieuwsgierig zijn helpt een hele hoop.

Lees meer

Kanoën en suppen

Vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit. Meander met rivieren mee, dwars door de natuur. Aan de oevers herrijzen de lintdorpen en staan de Schotse hooglanders te grazen. Hier kom je helemaal tot rust. Ontdek de leukste plekken om te kanoën en te suppen in Midden-Groningen.

Lees meer

Draaiend erfgoed: fietsen en wandelen langs de molens

Wie van molens houdt zit goed in Midden-Groningen. De molen is niet voor niets ons nationale symbool, het bracht ons onder meer nieuw land en voedsel. Ook in Groningen speelden de molens een grote rol in de geschiedenis. Het ontpolderen van land, het malen van koren: dankzij de historische molens van Midden-Groningen was er voorspoed. En ze draaien nog altijd door.​ Maak eens een wandel- of fietstocht langs dit draaiende erfgoed. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief