Kopje koffie, kopje thee

Wat is er dan fijner dan een overheerlijk bakkie in een gezellig cafeetje, theeschenkerij of loungebar? In Midden-Groningen zijn er meer dan genoeg leuke adresjes om een kopje koffie of thee te gaan drinken.​ Maak het extra gezellig en neem er wat lekkers bij. Of maak er een heerlijke high tea van. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Cocoon Coffee & more

Hoogezand - Bij Winkelcentrum De Hooge Meeren vind je het sfeervolle Cocoon Coffee & More. Een zaak geboren uit liefde voor koffie. De producten zijn zo veel mogelijk lokaal, aldus eigenaren Carolina en Michael Homs. "Onze koffie wordt gebrand in Groningen bij Het Koffiestation. Het komt van Braziliaanse 100% Arabicabonen, heel erg lekker. De thee komt van Your Daily Tea Cup, ook uit Groningen. Speciaal voor ons hebben zij een eigen Cocoon blend samengesteld.” Dankzij het Magic Tea Filter is thee drinken hier al een ervaring op zich. Naast koffie en thee kan je hier terecht voor ouderwets lekkere gebakjes en een goede lunch. Er is ook een klein winkeltje van Lak of Smak met woonaccessoires en lifestyle artikelen.

Lees meer

Restaurant De Boerderij

Slochteren - Bij Restaurant De Boerderij in Slochteren kun je terecht voor een heerlijke high tea. Met schalen vol met scones, brownies, eclairs, sandwiches, quiche en gevulde wrapjes word je hier goed verwend. Het kan buiten, met je voeten in het gras, of gezellig binnen. Terwijl je geniet van de lekkernijen kijk je uit over de Fraeylemaborg. Maak je bezoek compleet met een mooie wandeling over het borgterrein of breng een bezoekje aan de borg.

Lees meer

Cosis Ons Hertenkamp

Harkstede - In het theehuis van Cosis Ons Hertenkamp in Harkstede maken de cliënten van de dagbesteding graag een potje thee voor je klaar. Er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie. De theepotjes zijn prachtig, er zit een chique kopje bij en iedereen krijgt een koekje en een ‘likeurtje’ (geen alcohol, wel lekker) erbij geserveerd.

Lees meer

Eem Aans

Muntendam - De specialiteit van lunchroom Eem Aans in Muntendam is zelfgemaakte donuts. Deze en andere lekkernijen voor bij de koffie worden zelf gemaakt door jonge mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij Eem Aans terecht voor koffie, thee en lunch maar ook al die lekkere dingen mee naar huis nemen. Hier is het net even wat anders, en daarom juist zo leuk. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief