De Fijnste terrasjes

Kielzog Grand Café | Altijd zonnig

Hoogezand - "Als de zon schijnt, schijnt 'ie de hele dag op ons terras" De enthousiaste Jeroen van der Meijs is sinds 2021 uitbater van Kielzog Grand Café in Hoogezand. Wat hem betreft is het café de huiskamer waar iedereen terecht kan. We zitten op een centraal punt. Na het shoppen of een bezoekje aan de bibliotheek kun je bij ons lunchen of wat drinken, binnen of op het terras. Relaxen in de zon en lekker mensen kijken, wat wil je nog meer. En dankzij de fontein is het voor kinderen ook erg leuk.

Lees meer

Beachclub Vifero | Heerlijke cocktails

Kropswolde - Een avondje loungen of lekker eten op het terras kan bij Beachclub Vifero aan het strand van Meerwijck, bij het Zuidlaardermeer. "Met je voeten in het zand en een cocktail in de hand is het hier goed toeven”, vertelt bedrijfsleidster Rachelle Veeger. "Alle cocktail klassiekers staan op de kaart, maar je kunt ook kiezen voor een eigen creatie van onze jongens en meiden in de bediening.” Met het strand voor de deur ben je direct in vakantiestemming. "Bij mooi weer organiseren we in de weekenden ook pubquizen in de open lucht. Het is hier altijd gezellig.”

Lees meer

Paviljoen De Leine | Prachtig uitzicht

Kropswolde – Ook vanaf paviljoen De Leine aan het Zuidlaardermeer heb je een geweldig uitzicht over het water. "Vanaf hier kun je mooie routes fietsen of gaan varen" vertellen Carin Jorritsma en Luit Wieringa die het uitgebreide etablissement runnen. Je kunt er terecht voor lunch en diner, maar ook gewoon voor een drankje. Zelfs als het regent kun je er zitten, want een deel van het terras is overdekt. "Voor natuurliefhebbers is dit een prachtplek. De bever voelt zich hier helemaal thuis, er zit zelfs een burcht recht tegenover ons paviljoen!”

Lees meer

Op weg naar Kaap Steendam | Echt lekker

Steendam - Aan de andere kant van Midden-Groningen vind je het terras van Op weg naar Kaap Steendam. Gastvrouw Janet van Ommen: "We zijn gestart in coronatijd dus hebben ons eerst gestort op afhalen en bezorgen. Nu kunnen we eindelijk onze gerechten serveren op het terras.” De kaart is heel afwisselend, van de vertrouwde saté of hamburger tot parelhoen of lekkere asperges. Er worden veel streekproducten geserveerd, zoals gebak van Zoet en Hartig uit Siddeburen of aardbeien en asperges van Meinardi. "De reacties zijn heel positief, ook omdat de gerechten er zo mooi uit zien. En de smaak is heel goed, zelfs van de simpele dingen. Ik hoor regelmatig dat mensen nog nooit zulke lekkere frites hebben gegeten."

Lees meer

Rustpunten | Ideale tussenstop

Verschillende locaties​ – Ga je wandelen of fietsen door de regio Midden-Groningen? Stop dan eens bij een van de acht rustpunten. Bij deze punten kun je genieten van een heerlijke pauze. Je vindt ze op mooie, ‘groene’ plekken zoals bij Kinderboerderij NME in Hoogezand, bij natuurcamping Wildemansheerd in Schildwolde of in de mooie bamboetuin bij ‘Romala’s home’ in Kiel-Windeweer.

Rustpunten

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief