Noord Bromo

Uniek gelegen, aan de voet van de Waddenzeedijk. Rondom uitzicht voer de Westpolder. Direct achter de dijk het schitterende Groninger kwelder gebied, onderdeel van Waddenzee Werelderfgoed.

Neem alvast een kijkje

Complete rust, leven midden in de natuur, daar waar land en zee bijna een zijn, het zal een ervaring zijn die je niet snel zult vergeten.

Enerzijds de weidse Westpolder met zijn mooie vergezichten en aan de andere kant de robuuste zeedijk met daarachter …

Complete rust, leven midden in de natuur, daar waar land en zee bijna een zijn, het zal een ervaring zijn die je niet snel zult vergeten.

Enerzijds de weidse Westpolder met zijn mooie vergezichten en aan de andere kant de robuuste zeedijk met daarachter Werelderfgoed Waddenzee met de kwelders, het wad en in de verte Schiermonnikoog.  Vroeg in de ochtend kun je de zon uit het land opkomen en 's avonds weer in het wad zien ondergaan. De nachtelijke sterrenhemel zal je zowel fascineren als imponeren.                        Wandelen en fietsen kun je naar hartelust. Het Nationaal Park Lauwersmeer is om de hoek en ook het "oude" Groninger land leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten. Je fietst zo van huis, langs de dijk naar Lauwersoog, de thuishaven van de Zoutkamper garnalenvissers. Er is veel te zien in de omgeving, de authentieke Hogelandster dorpjes met hun middeleeuwse kerken en molens, de borg Verhildersum in Leens, de zeehondencreche in Pieterburen, de theefabriek in Houwerzijl om maar enkele zaken op te noemen. De stad Groningen is op 35 km afstand en ook in het Friese Dokkum ben je zo.  Vogels zijn in grote getale en variatie aanwezig. Meer dan 10% van de in Nederland broedende bontbekplevieren, tureluurs, kokmeeuwen, visdiefjes en noordse sterns. Zelfs 50% van de kluten broedt op de kwelders. En vergeet niet de imposante hoeveelheden ganzen!! Kortom: een eldorado voor de vogelliefhebber. In het huisje ligt een schriftje waarin onze huurders opschrijven welke vogels ze hebben gespot!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Het huis dat vroegen werd bewoond door de oppasser voor de op dijk en kwelder grazende schapen en later door de kooiker van de nabij gelegen eendenkooi, is helemaal gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. En ......... wie weet .......... komen op een dag de reeen nieuwsgierig kijken wie nu weer in het huisje wonen.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief