Varen op de ST5

Maak met een Varend Monument® prachtige tochten in het NP Lauwersmeer, of ga voor een prachtige droogvaltocht op een van de uitgestrekte zandbanken van de Waddenzee. Onderweg komt u de natuur in al haar facetten tegen, vogels, zeehonden, eb en vloed.

Neem alvast een kijkje

Varen is een van de mooiste bezigheden in een mensenleven. Het geeft  rust, een prachtig uitzicht en brengt mensen dichter bij de natuur. Deze ervaring wordt nog leuker en bijzonderder door hem te beleven aan boord van de Staveren 5, een Varend Monument® uit 1935! 

Zodra je aan boord stapt van de Staveren 5, waan je, je in het verleden. Het schip is helemaal origineel opgebouwd. De geur van  hout, staal en zee komt je tegemoet. 

Deze ervaring gunnen wij iedereen en daarom organiseren wij vaartochten op het prachtige wad en op het Lauwersmeer. Ook tochten naar Zoutkamp, Groningen of Dokkum behoren tot de mogelijkheden. 

Je kunt bij ons terecht voor een tocht met een groep,  partner, gezin of familie, en kinderfeestjes doen wij ook! We toveren de Staveren 5 dan om in een piratenschip en gaan op zoek naar schatten op een van de eilandjes op het Lauwersmeer!

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief