Zomerprogramma

Er gebeurt vanalles in Groningen deze zomer! Bekijk hier het programma van de stad. Of ga naar de complete uitagenda.  

Wat zoek je

Sorteer op:

64 resultaten

NNT/ Toneelgroep ECHO - De Poolse Bruid
NNT/ Toneelgroep ECHO - De Poolse Bruid

vrijdag 14 augustus, Groningen

Succesvoorstelling De Poolse Bruid speelt speciale editie in De Oosterpoort
Theater en Toneel
Een zomer met Noorderzon: NoorderZomerProgramma
de held

t/m 23 augustus, Groningen

Van een zomer zonder Noorderzon is dus gelukkig ook in dit 30e jubileumjaar geen sprake. Noorderzon presenteert in de zomermaanden, van dinsdag 14 juli t/m zondag 23 augustus, een kleinschalig zomerprogramma met typische Noorderzonvoorstellingen.
Varia
Storyworld presenteert: Suske en Wiske 75 jaar
Suske en Wiske

t/m 27 september, Groningen

‘Sakkerloot, miljaar en @#$%& …!’ Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar. Bij Storyworld ontdek je daarom vanaf zaterdag 4 juli de geheimen achter het succes van onze Vlaamse striphelden.
Tentoonstellingen
Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Groningen City Running Tours

wekelijks , Groningen

Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.
Rondleiding
Solo-expositie van Duitse schilder Janus Hochgesand
Untitled

14 augustus, 15 augustus en nog 9 dagen, Groningen

In de solo-expositie ‘My Only Audience Silence’ toont galerie with tsjalling: in Groningen de tactiele schilderijen van de Hamburgse kunstenaar Janus Hochgesand.
Tentoonstelling
Expositie Componisten in Oorlogstijd
Synagoge

wekelijks , Groningen

De Synagoge Groningen opent op 2 juni haar deuren weer. In de Synagoge is de expositie Componisten in Oorlogstijd te zien.
Tentoonstellingen
Noorderlicht internationaal fotofestival
Tanya Klimovich - uit de serie 'Space city' (2020)

t/m 20 september, Groningen

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, GENERATION Z, vindt van 18 juli t/m 20 september plaats op locaties in Heerenveen en Groningen. De 27e editie gaat over het denkkader en de energie van de jongste generatie wereldburgers, geboren na 1995.
Tentoonstellingen
Soft Mountain
kiki-kruisdijk_4034503279.jpg

t/m 27 augustus, Groningen

Van 1 tot en met 27 augustus is in Galerie Noord de expositie Soft Mountain te zien. Het is een duo-expositie van Kiki Kruisdijk en Frieda de Witte, die in december 2019 werden uitgeroepen tot winnaars van de Wintersalon.
Tentoonstellingen
Luchtstroom
pano-20200529-170840-1_1597702937.jpg

t/m 1 september, Groningen

Deze zomer is de luchtstroom omgetoverd tot een vrolijk terras voor het hele gezin vol workshops en andere activiteiten.
Varia
Terra Incognita
mir-terra-incognita_2751062089.jpg

t/m 27 september, Groningen

Terra Incognita | MIR strijkt neer in Groningen. MIR, reizend atelier en zelfvoorzienende mobiele tentoonstellingsruimte, staat deze zomer op Suikerterrein Terra in Groningen.
Tentoonstellingen
Sportweek Overstag
Voetbal

vrijdag 14 augustus, Groningen

In deze sportweek gaan we 's middags (14:00 - 15:30) sporten met de kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Je kunt gezellig komen voetballen of speel mee met onze sportspellen.
Sportevenement
Weet de zon van de schaduw - Hans Rikken
Weet de zon van de schaduw

t/m 23 augustus, Groningen

In 2018 ontstond bij de beeldhouwer Hans Rikken het idee een presentatie te maken met als focus een nieuw, groot ruimtelijk werk. Dit resulteerde in de indrukwekkende houten sculptuur Weet de Zon van de Schaduw.
Tentoonstellingen
Expositie Vrijheid met een zwarte rand
de-omzwerving-van-het-eeuwig-licht_4123370784.jpg

t/m 30 september, Groningen

Hoe was het voor Joden om na de Tweede Wereldoorlog terug te keren naar Groningen? Wat is in de provincie nog overgebleven van het Joodse leven? De expositie Vrijheid met een Zwarte Rand geeft antwoorden op deze en andere vragen.
Tentoonstellingen
DIG IT ALL: Archeologie van de toekomst
200505-rug-um-expo-digitall-online-web-background-1920x1080-mdb_3599473364.jpg

t/m 1 februari 2021, Groningen

DIG IT ALL onthult de grensverleggende technieken van de moderne archeologie. Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoeken we de archeologie van de toekomst.
Tentoonstellingen
Orgelzomer 2020
Uithuizen

t/m 31 augustus, Groningen

Nergens ter wereld vind je zoveel historisch waardevolle orgels als in Groningen en het naburige Duitse Ostfriesland. Beide regio’s zijn beroemd om hun eeuwenoude orgels en niet voor niets loven kenners de kwaliteit van deze instrumenten. 
Klassieke muziek
Cirqulinair - Gronings variété diner
cirqulinair-3-www-cirqulinair-nl-fotograaf-kars-tuinder_4225183261.jpg

t/m 16 augustus, Groningen

Groningse circusartiesten spelen van 14 tot en met 16 augustus een vrolijk ‘variété diner’ in de De Loods. Tijdens Cirqulinair kan het zomaar zijn dat bijvoorbeeld een acrobate, die net nog in de trapeze hing, gasten ook hun eten komt serveren.
Varia
Zomerfestijn bij De Jonge Onderzoekers
Jonge Onderzoekers

t/m 15 augustus, Groningen

Middenin de zomervakantie organiseert De Jonge Onderzoekers een zomerfestijn. Gedurende 4 dagen kun je terecht voor workshops vol creativiteit, techniek en wetenschap.
Kinderen
En tóch staat de Martini - 75 jaar bevrijding in Groningen
Maritnitoren

t/m 27 september, Groningen

En tóch staat de Martini geeft aandacht aan de oorlog, maar vooral aan de bevrijding. De expositie staat stil bij vele onderdelen van de oorlog en de bezetting in Stad en Ommeland.
Tentoonstellingen
Met gepaste afstand
Met gepaste afstand

t/m 1 oktober, Groningen

Het CBK heeft drie noordelijke beeldend kunstenaars/ ontwerpers uitgenodigd om een tijdelijk kunstwerk te maken in het Noorderplantsoen voor de zomer van 2020. Geïnspireerd door de gepaste afstand die we momenteel tot elkaar moeten behouden in verband met het Coronavirus, hebben Eva KoopmansJochem Koopman en Studio 212 Fahrenheit hun beeldend antwoord hierop ontwikkeld. Zo willen ze deze zomer Groningers inspireren, van een vleugje humor voorzien en elkaar veilig laten ontmoeten.

3 kunstwerken
Eva Koopmans brengt een Ode aan de spontane ontmoeting. Haar installatie herinnert je aan de kracht van spontane ontmoetingen met onbekenden en laat je dit ook ervaren, op gepaste afstand. HOU IST van Jochem Koopman is een ontmoetingsplek met ingebouwde zitplekken op anderhalve meter. Zo kan je samen bijpraten zonder na te denken of je de juiste afstand houdt. Studio 212 Fahrenheit neemt met Personal Square de huidige minimale afstand als aanleiding om met een lijnobject Groningers hun persoonlijke maximale ruimte te laten ervaren.

Tentoonstellingen
AI: More than human
Human

t/m 16 augustus, Groningen

Bezoek AI: More than human, over kunstmatige intelligentie, een expositie die het Groninger Forum presenteert in samenwerking met het Barbican Centre uit Londen.
Tentoonstellingen
NNT/ Toneelgroep ECHO - De Poolse Bruid
NNT/ Toneelgroep ECHO - De Poolse Bruid

zaterdag 15 augustus, Groningen

Succesvoorstelling De Poolse Bruid speelt speciale editie in De Oosterpoort
Theater en Toneel
Guilty Pleasures: 50's & 60's Edition
lola

zaterdag 15 augustus, Groningen

Request Night, waar onze gasten mogen beslissen naar welke muziek uit de 50'er '60 jaren we de hele nacht luisteren.
Pop en Rock
Expositie ‘The Art of Waste’
Ei

t/m 1 november, Groningen

In het iconische gebouw Wall House #2 is een tentoonstelling met werk van ‘afvalkunstenaar’ Maria Koijck en vondsten van Nick Landman te zien. In The Art of Waste presenteren zij hun bijzondere kijk op afval.
Tentoonstellingen
Schoolkerk Garmerwolde open voor publiek
Kerk

wekelijks , Garmerwolde

Vanaf zaterdag 13 juni 2020 is de Schoolkerk in Garmerwolde ieder weekend open voor publiek.
Tentoonstelling