Friesland-Groningen tour

Vaar mee met de Klipper Nova Cura van Friesland naar Groningen. Beleef de overgang van achterland naar ommeland in een twee daagse tocht met overnachting in de oude vissershaven Zoutkamp. Halfpension.

Neem alvast een kijkje

Dag 1: Je stapt aan boord van de prachtige klipper Nova Cura midden in het historische Leeuwarden.(Vlak bij NS station ) Na ontvangst en inkwa…

Dag 1: Je stapt aan boord van de prachtige klipper Nova Cura midden in het historische Leeuwarden.(Vlak bij NS station ) Na ontvangst en inkwartieren begint onze reis onderweg naar Groningen. We varen door het prachtige achterland van Friesland over de Dokkumer ee die eindigt in het Lauwersmeer waar we de oversteek maken naar Zoutkamp .Onderweg leggen we ergens aan in een weiland om van een Friesche lunch (Friese nagelkaas en Worst ) en stilte te genieten waarna we onze reis vervolgen. We varen door de oude stad Dokkum en de stad weer achter ons latend varen we door prachtige natuur terwijl we met 8 km per uur door het water glijden. Na de sluis gepasseerd te hebben in Dokkumer nieuwe Zijlen varen we de provincie Groningen binnen en zetten koers naar Zoutkamp. Aangekomen in Zoutkamp kan je heerlijk uit eten in 1 van de vele (vis) restaurants.  Dag 2:  Na een heerlijk uitgebreid ontbijt vervolgen we onze tocht rond 10.30 . Maar voor we het Reitdiep kunnen opvaren (de verbinding van Zoutkamp naar Groningen) moeten we eerst nog door de oude zeesluis van Zoutkamp die Groningen beschermt tegen het water. Onderweg genieten we van een Groningse lunch (mosterdsoep met spekjes en roggebrood met spek ) terwijl we het kronkelende nauwe Reitdiep opgaan . We zien de stad Groningen opdoemen in de verte . Als we af gemeerd zijn rond 17 uur in het centrum van Groningen drinken we nog een borreltje Hooghoud en ieder gaat weer zijn weg met een unieke tocht achter de rug.  12 plaatsen wees er snel bij. 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief