Brussels Lof

Kaas, groenten, vis, schaal- en schelpdieren, vers, puur, simpel, vegetarisch, veganistisch, seizoenen en biologisch. Dat maakt Brussels Lof een uniek restaurant in het stadshart van Groningen.

Neem alvast een kijkje

De keuken bij Brussels Lof wordt gedomineerd door groenten en kaas, zo staat de kaasfondue al bijna veertig jaar op het menu. Maar naast groenten en kaas gebruik chefkok Bob ook veel vis. En alles is vers en puur. 

De groenten komen veelal van de moestuin, waar tuinman Arjen een hectare grond onderhoudt. Alles wat hij verbouwt, is biologisch. In de moestuin staat een grote kas, zodat hij het hele jaar door kan verbouwen. Daarnaast is er ook een grote tuin vol eetbare bloemen, waar chefkok Bob bloemen pluk en honing vergaar door een aantal bijenkasten.  

De vis die chefkok Bob gebruikt komt meestal u…

De keuken bij Brussels Lof wordt gedomineerd door groenten en kaas, zo staat de kaasfondue al bijna veertig jaar op het menu. Maar naast groenten en kaas gebruik chefkok Bob ook veel vis. En alles is vers en puur. 

De groenten komen veelal van de moestuin, waar tuinman Arjen een hectare grond onderhoudt. Alles wat hij verbouwt, is biologisch. In de moestuin staat een grote kas, zodat hij het hele jaar door kan verbouwen. Daarnaast is er ook een grote tuin vol eetbare bloemen, waar chefkok Bob bloemen pluk en honing vergaar door een aantal bijenkasten.  

De vis die chefkok Bob gebruikt komt meestal uit de Noordzee, gevangen door vissers op kleinere boten. Ze hebben bij Brussels Lof nauw contact met een aantal inkopers van de vis zodat we zeker weten dat we altijd verse vis binnen krijgen. Zelf gaat Bob ook veel op pad. Het bos in of het Wad op, op zoek naar verse plantjes, bloemen en paddenstoelen die hij verwerkt in zijn gerechten. 

Natuurlijk mag goede wijn niet missen bij al het heerlijks wat ze in het restaurant serveren. Met een groot assortiment van biologische wijnen en natuurwijnen zonder sulfiet van kleine wijnhuizen, is er altijd wel een combinatie te maken met je gerecht. 

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag om 17.30 uur
  • Elke woensdag om 17.30 uur
  • Elke donderdag om 17.30 uur
  • Elke vrijdag om 17.30 uur
  • Elke zaterdag om 17.30 uur
  • Elke zondag gesloten

Prijzen

  • Hoofdgerecht vanaf: € 19,50

Kenmerken

Eetgelegenheid

  • Diner: Ja

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief