Wadlopen naar Rottumeroog

Een indrukwekkende tocht naar het beschermde eiland en prachtig natuurgebied Rottumeroog. Lauwersoog is zowel vertrek- als aankomstpunt.

Het lopen duurt ongeveer 4 uur en het varen minimaal 3 uur. Juist deze tocht toont de dynamiek van het Wad. We vertrekken vanaf het wadloopkan…

Het lopen duurt ongeveer 4 uur en het varen minimaal 3 uur. Juist deze tocht toont de dynamiek van het Wad. We vertrekken vanaf het wadloopkantoor in Lauwersoog met de bus naar de Emmapolder. Vanaf de parkeerplek aldaar lopen we naar de kwelder met de landaanwinningswerken. Het eerste uur van de tocht is inspannend, want pittig slik. In tegenstelling tot voorgaande jaren ligt er momenteel beduidend minder slik op de route. De tocht kan worden aangemerkt als een middel zware tocht. Nadat we de eerste geul zijn doorgestoken, wordt het lopen al gemakkelijker. Er volgen nog enkele doorwaadbare geulen. Naarmate we dichter Rottumeroog naderen, licht het witte zand van de Zuiderduintjes steeds duidelijker op. Deze begroeide zandplaat ligt ten zuiden van Rottumeroog. We lopen daar onderlangs op weg naar de opstapplek bij het schip. Zowel Rottumeroog als de Zuiderduintjes zijn niet toegankelijk en verboden gebied vanwege de enorme aantallen vogels die zich daar bevinden. We varen dan langs de zandplaten onder Rottumerplaat waar vaak honderden zeehonden kunnen worden gespot. Op de terugvaart naar Lauwersoog is er een maaltijd aan boord van het schip de Noordster. 

Wanneer

  • Zondag 28 juli 2024 06.45 - 16.45 uurBoek hier
  • Zaterdag 10 augustus 2024 05.15 - 15.15 uurBoek hier

Prijzen

  • Volwassenen € 80,00
  • Betaalmogelijkheden: Online

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief