B&B Boerderij de Klaproos

In het gehucht Smeerling, in het natuurgebied tussen Ter Wupping en het Metbroekbos, staat de B&B Boerderij De Klaproos. Een boerderij met 2 sfeervolle kamers en op het erf 2 pipowagens, op een landgoed van 2,7 ha. Kanoën, wandelen en fietsen.

Neem alvast een kijkje

Aan de rand het mooie natuurgebied van Westerwolde, in het gehucht Smeerling, staat aan het eind van een doodlopende weg, de B&B van Boerd…

Aan de rand het mooie natuurgebied van Westerwolde, in het gehucht Smeerling, staat aan het eind van een doodlopende weg, de B&B van Boerderij De Klaproos. De boerderij stamt uit 1910 en deze wordt sinds 2012 door de eigenaren bewoond en verbouwd. Bij de verbouwing worden oude bouwmaterialen gebruikt en is er oog voor authentieke details. In de boerderij bevinden zich 2 sfeervolle B&B-kamers die begin 2019 verbouwd zijn en waar veel oude elementen terug zijn te vinden, wat de sfeer van vroeger laat uitstralen. Op het erf van de boerderij staan 2 pipowagens die ook deel uitmaken van de B&B. Lidewei en Elsebein.Twee tiny-houses die heel sfeervol verbouwd zijn en waar antieke meubels een tweede leven hebben gekregen. Alles is aanwezig; een sitje, een keukentje met koelkast.  Je kunt zelf koffie en thee zetten en er is een tweepersoonsbed. Bij Elsebein kan het tweepersoonsbed als 2  eenpersoonsbedden geplaatst worden. Elke pipowagen heeft een eigen tuin met een barbeque en een vuurkorf. Vanuit de tuin van de pipowagens kijk je over de weilanden naar het aangrenzende natuurgebied van Ter Wupping.

De oude schuur naast de boerderij heeft een aantal jaren dienst gedaan als hooi-opslag en was voor dat doel in eerste instantie als kapschuur verbouwd.  In 2019 werd deze kapschuur tot gemeenschappelijke ruimte verbouwd waar gasten kunnen ontbijten en informatie lezen over de streek. Ook hier zijn oude materialen gebruikt en is het een bijzonder aantrekkelijke ruimte geworden waar de balkenconstructies extra de aandacht krijgen door de mooie dwarsgebinten en de symmetrie. Ook het imposante raamwerk is een blikvanger.

De eigenaren zijn hobbyboeren; er is een kudde Drentse heideschapen, kippen, katten en 2 pony's.  Sinds 2015 is de B&B gestart met de verhuur van 1 pipowagen. Sinds 2019 is dit uitgebreidt met nog een pipowagen en 2 boerderijkamers. De gasten zijn heel enthousiast over de rust en de ruimte en de oorverdovende stilte. Genietend van de prachtige sterrenhemel onder het genot van een wijntje bij een knetterend houtvuur vergeet je alles om je heen en wil je hier niet meer weg.

Boerderij De Klaproos hoopt dat ze nog heel veel mensen blij kunnen maken met deze prachtige accommodatie.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief