Museumspoorlijn STAR

De langste museumspoorlijn van Nederland. Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe! Een dagje uit voor jong en oud.

Neem alvast een kijkje

Beleef een leuk dagje uit met de museumtreinen van de STAR! Ga mee, snuif de geur van stoom op en geniet van de reis tussen Stadskanaal en Veendam. Wil je eens op de stoel van de machinist zitten? Dat kan in ons museum in de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal. In het museum hebben we ook een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van onze spoorlijn. Hoe zag het er vroeger uit? Welke stations waren er allemaal langs de spoorlijn te vinden? Je komt het allemaal te weten. Mis onze evenementen ook niet!

Nadat de laatste goederetreinen in 1990 reden, kwamen vanaf 1994 de treinen van Museumspoorlijn STAR, zodat de spoorlijn behouden wordt als industrieel monument. Tussen Veendam, Stadskanaal en Nieuw Buinen rijden tijdens onze rijdagen historische stoomtreinen en dieseltreinen.

Openingstijden

  • Wilt u een rit maken met onze historische trein? Dat kan op diverse dagen in het jaar. Kijk op de website voor een overzicht van alle rijdagen.

    Het museum is geopend op alle rijdagen van Museumspoorlijn STAR en op afspraak.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief