10x herfstige warme dranken in Groningen

De herfst is binnengetreden. De bladeren vallen van de bomen en het weer koelt af. Voor sommigen is het hun favoriete seizoen, anderen blijven liever even binnen. Maar wat je ook vindt van de herfst, we zijn het er allemaal over eens dat het fijn is om er warmpjes bij te zitten de komende maanden. Kaarsje, dekentje en natuurlijk een heerlijk warm drankje. Wij helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe seizoensfavoriet.

Campfire Mochaccino - Chocolate Company

Oude Ebbingestraat 74 - In deze koude maanden is het heerlijk om de warmte op te zoeken, bijvoorbeeld door lekker rond een warm vuurtje te zitten. Al het goeds van een kampvuur komt terug in de mochacchino van Chocolate Company. De marshmallows, chocolade en rokerigheid verwerkt in dit drankje, brengen je gelijk terug naar je fijnste warme herinneringen.

Lees meer

Pumpkin Spice Latte - Toet

Gedempte Zuiderdiep 85 - Bij de herfst denkt men al vaak aan pompoenen, perfect dus dat Toet deze welbekende latte heeft. Een blend van pompoen en herfstige kruiden in combinatie met de heerlijke latte macchiato die je gewend bent. Na dit zoete en pittige opkikkertje ben jij weer helemaal klaar voor je herfstwandeling. Nog niet zat van pompoen? Neem eens een kijkje bij ons recept voor pompoenwafels.

Lees meer

Dirty Chai Hazelnut - Kattencafé Op z'n Kop

Oude Ebbingestraat 57 - Naast de gewone chai latte die velen al kennen, bestaat er ook de dirty chai latte. Dit drankje bestaat uit warme melk, chai kruiden en als extra een sterk shotje espresso. Chai betekent in het Indiaas 'thee' en dat is precies waar dit drankje op gebouwd is. De kruiden die toegevoegd worden bestaan namelijk uit Zuid-Aziatische thee en andere verrassende specerijen. Kattencafé op z'n kop heeft een unieke variatie op deze chai latte bedacht door de smaak van hazelnoot toe te voegen.

Lees meer

Maxiato Liefdesverdriet - Anne&Max

Turfsingel 18 - Geen liefje deze herfst? Geen probleem, Anne en Max zijn hier om jou te troosten. Wanneer een klassieke macchiato even niet meer aan al jouw wensen voldoet, kun je bij hen terecht voor een maxiato. Het ultieme comfortdrankje is uitgevonden. Een combinatie van karamel, slagroom, zoete siroop en chocolade chunks verzachten voor jou de pijn.  

Lees meer

Red Velvet Latte - Toet

Gedempte Zuiderdiep 85 - Red velvet is bekend van het dieprode taartje met een witte topping van roomkaas. De taart ziet er niet alleen onwijs lekker uit, maar is ook erg fotogeniek. Je zult hetzelfde vinden van de latte die Toet voor je heeft bedacht. Het is het beste van twee werelden in één drankje. Met een beetje geluk hebben ze ook nog een lekker stukje taart voor je over om deze ervaring helemaal compleet te maken. 

Lees meer

Maple Spice Latte - Coffee Break

Gedempte Zuiderdiep 22 - In Amerika doen ze het op hun pancakes, in Groningen voegen we het toe aan een geweldige latte. Bij Coffee Break weten ze wel raad met maple syrup, ook wel ahornsiroop. Deze stroperige zoetigheid heeft de smaak van caramel en wordt getapt van de esdoornboom. Deze zoete toevoeging aan je latte is perfect voor een druilerige herfstdag. Dan kan je er dan weer tegenaan.

Lees meer

Cappuccino Amarino - Douwe Egberts Café

Brugstraat 28 - Iedereen kent het gevoel van rode wangen na het drinken van een glaasje alcohol. Wanneer jij het een beetje extra warm wil krijgen, kun je bij het Douwe Egberts café aankloppen voor een cappuccino met amaretto. De van oorsprong Italiaanse amandellikeur heeft een heerlijke zoete smaak. Waar koffie en een borreltje samenkomen, gebeuren wonderen. 

Lees meer

Witte, melk en pure chocolademelk - Food Matterz

Oude Ebbingestraat 86 - De klassieke warme chocolademelk mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken, maar aangezien we graag laten zien dat onze Groningers eigenzinnig zijn, hebben we hier een leuke variatie op gevonden. Wanneer je bij Food Matterz een chocolademelk bestelt, vragen ze je of je deze het liefste met witte, pure of melkchocolade wilt. En nee, dat zit niet aan zo'n stokje. De chocolade zit in kleine stukjes in je kopje, de warme opgeschuimde melk mag je er zelf uit een kannetje overheen gieten. Ook is er de optie om dit drankje volledig veganistisch te bestellen. Echt iedereen kan hier van een warme choco genieten.  

Lees meer

Speculaas Latte - Mahalo

Verlengde Grachtstraat 1 - Bij Mahalo vinden ze dat je jezelf niet moet beperken door speculaas alleen te eten, als je het ook kunt drinken. Voor de fans van speculaaskoekjes, het speculoos broodsmeersel, kruidnoten en de speculaasstaaf is er nu: de speculaas latte. Het gevoel van de herfst, gevangen in een kopje. In dit cafeetje dat grenst aan het Noorderplantsoen wisten ze dat al lang.

Lees meer

Ayuvital Set&Go - Mahalo

Verlengde Grachtstraat 1 - Voor het laatste drankje blijven we nog even bij Mahalo. Helaas worden we in de herfst ook vaak een beetje ziekjes, dus hoort een oppeppend drankje ook zeker in deze lijst thuis. Door een warme drank te ontwikkelen volgens de leer van ayurveda, een traditionele geneeswijze vanuit India, wisten ze bij Mahalo een 'set & go' te maken. Zoals de naam al zegt reset dit drankje jouw lichaam en zorgt het ervoor dat jij er weer even tegenaan kan.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief