De helende kracht van Gronings grondwater

Diep in de bodem onder het Groningse landschap bevindt zich een waardevol goed. Op een diepte van meer dan 600 meter is namelijk mineraalrijk bronwater aanwezig. Dit thermale water werd in 1975 door een Duitse onderzoeker ontdekt in Nieuweschans. Maar niemand geloofde dat er echt geneeskrachtig water onder het dorp lag. Tot ze 5 jaar later in de grond boorden en inderdaad thermaal water tegenkwamen. Zo werd de eerste thermale bron van Nederland ontdekt. Maar wat maakt dit Noordelijke water nou eigenlijk zo bijzonder?

Gezond genieten

Last van de spieren en pijn in de gewrichten, het zijn klachten die vaak voorkomen, vooral onder de hardwerkende mens. Om jezelf eens te verwennen kun je thermale baden uitproberen. Het water in deze baden bevat heilzame stoffen zoals ijzer, magnesium, jodium, bromide, calcium en sulfaat. Veel van deze mineralen komen voort uit het zout dat dit bronwater bevat. In combinatie met een heerlijke temperatuur van 36 graden komt je overvolle hoofd tot rust, en ook de lichamelijke klachten die je ervaart worden verzacht. Bij last van chronische pijnen, vermoeidheid en verschillende huidaandoeningen kan bronwater een positief effect hebben. Geen specifieke klachten? Toch is het nog de moeite waard om je eens in de zoveel tijd onder te dompelen in het Groningse mineraalwater. Dit kan namelijk ook toekomstige kwaaltjes voorkomen. De mineralen voeren afvalstoffen af, bevorderen bloedtoevoer, verhogen de stofwisseling, verlagen de bloeddruk, verbeteren zuurstofopname en helpen bij het oplossen van ontstekingen.

Ervaar het zelf bij Thermen Bad Nieuweschans

Of je nou helemaal overtuigd bent van de helende kracht van Gronings water, of misschien nog denkt dat dit alles te mooi is om waar te zijn, je kunt het zelf uitproberen bij Thermen Bad Nieuweschans. Bij de thermen zijn er overigens nog veel meer ontspannende faciliteiten aanwezig buiten het thermaalbad om. Je kunt een hele dag spenderen op het nieuwe saunaplein, waar wel 11 verschillende sauna's aanwezig zijn met allen een ander thema. Zo begeef jij je onder het Noorderlicht, word je omringd door de warmte van de infraroodsauna, voel je de kracht van de amethist en geniet je van de traditionele Finse belevenis. Er is de mogelijkheid om in alle rust te genieten van hapjes en drankjes bij Restaurant Norell, Brasserie Bubbels en de SaunaLodge. Ook zijn er behandelingen bij te boeken zoals een heerlijke massage, hammam behandeling, intense cryobehandeling of een gezichts- en lichaamsbehandeling. Voor diegenen die extra lang willen blijven genieten, is er de mogelijkheid om een nachtje, of meerdere, te blijven slapen in hotel Thermen Bad Nieuweschans.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief