De leukste 'essentiële' winkels

Naast de supermarkten zijn er ook nog tal van kleinere ondernemers die levensmiddelen verkopen. Hierbij kun je denken aan de lokale groenteboer, slager, vishandel, bakker, slijterij, kaaswinkel of kruidenier. Want zeg nou zelf: dat stukje vlees smaakt toch een stuk beter bij de slager om de hoek. En de vis is bij de visboer altijd lekker vers. Wij hebben een selectie gemaakt van de lekkerste lokale winkels. Het aanbod is er vaak groter, de kwaliteit subliem en last but not least: je steunt er de lokale ondernemers mee. Alle reden om weer eens 'ouderwets' boodschappen te doen.​

Oudebosch | Fruitteeltbedrijf

Fruit van Groningse bodem. Zo kom jij wel aan je dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Het fruit komt van de eigen boomgaard en in de winkel vind je naast fruit ook de lekkerste sappen, jams en wijnen. Maar ook andere streekproducten, zoals Groningse boerenkaas en aardappels.

Adres: Overwinningsplein 75, Groningen / Heereburen 17, Niehove
Open: maandag t/m zaterdag

Lees meer

De Groene Weg | Slagerij

Slagerij De Groene Weg uit Groningen is in september 2020 uitgeroepen tot de beste biologische slagerij van Nederland. Dus hou je van een verantwoord stukje vlees? Dan ben je hier aan het juiste adres. Samen met de boeren waar De Groene Weg mee samenwerkt zorgen ze ervoor dat de dieren veel ruimte, rust en vrijheid krijgen. Een goed leven voor de dieren en een smakelijk stukje vlees op je bord. Het beste van beide werelden.

Adres: Boterdiep 4, Groningen
Open: maandag t/m zaterdag

Lees meer

Visspecialist Pasèl | Visspeciaalzaak

'De beste vis van het Noorden', zoals Pasèl het zelf zegt. Je moet het geproefd hebben. In winkelcentrum Paddepoel vind je deze visspeciaalzaak met allerlei soorten vis en diverse specialiteiten. Hier wordt gewerkt met de hoogste kwaliteit vis. Verse tonijn en zalm om bijvoorbeeld thuis heerlijke sushi mee te maken. Maar ook voor een lekkere snack zit je bij Pasèl zeker goed. Neem gerust een portie kibbeling of garnalenkroketjes mee.

Adres: Winkelcentrum Paddepoel, Groningen
Open: maandag t/m zaterdag

Lees meer

Bakkerij Haafs | Bakkerij

De heerlijke geur van versgebakken brood. Wie kan dat nou weerstaan? Bij Haafs haal je niet alleen je dagelijkse brood maar ook de lekkerste gebakjes en hartige broodjes. Eigenaar Wilfred Haafs is Meester Boulanger en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse bakkers. Een baksel van Haafs moet je dus zeker een keer geprobeerd hebben.

Adres: Raadhuisplein 8, Haren / Anjerplein 30, Haren / Oude Asserstraat 18, Vries
Open: maandag t/m zaterdag

Lees meer

Van Erp | Slijterij

Slijterij van Erp zit al sinds 1920 aan de Grote Kromme Elleboog. Een echt oer-Gronings bedrijf dat zich sinds een aantal jaren ook gevestigd heeft in Roden. Een wijn-walhalla met wijnen uit de beste streken van de wereld. Maar ook voor bijzondere likeuren, whisky’s, bieren en lokale brouwsels moet je bij Van Erp zijn. Nergens anders te krijgen en typisch Gronings is de moutwijn jenever, die de slijterij heeft gebrouwen samen met Hooghoudt.

Adres: Grote Kromme Elleboog 16, Groningen / Raadhuisstraat 11, Roden
Open: dinsdag t/m zaterdag

Lees meer

Kaashandel van der Leij | Kaaswinkel

In deze kaaswinkel in de Oosterstraat liggen maar liefst 300(!) soorten kaas op jou te wachten. Je kunt hier terecht voor werkelijk al je kaasdromen. Biologische kaas, streekkazen, buffelmozzarella en exquisiete kaasjes vanuit heel de wereld. Je kunt het zo gek en lekker niet bedenken. Niet alleen in het centrum van Groningen, maar ook in Helpman kun je lekker rondneuzen in deze kaaswinkel.

Adres: Oosterstraat 61, Groningen / Helperplein 5, Groningen
Open: dinsdag t/m zaterdag

Lees meer

Le Souk | Noord-Afrikaanse kruidenier

Als je weleens door de Folkingestraat loopt, kan het je bijna niet ontgaan zijn: de kleur- en geurrijke kruidenierswinkel Le Souk. De blauwe kratten gevuld met groenten en fruit zijn al sinds 1982 een klassieker in het straatbeeld. Zodra je de winkel binnenstapt waan je je op een Arabische markt. De heerlijke geuren van de exotische specerijen en kruiden voeren je mee naar verre landen. Zo krijg je toch nog een beetje dat vakantiegevoel, gewoon hier in Groningen.

Adres: Folkingestraat 21
Open: elke dag

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief