Markten in stad en provincie

In Groningen kun je elke week wel ergens genieten van verse en lokale producten op een (streek)markt. De paprika uit de moestuin van de lokale boer smaakt toch echt veel lekkerder dan zo'n geïmporteerde massapaprika. Laat je verrassen door al het lekkers dat de streek te bieden heeft en waag je aan de lokale lekkernijen op de verschillende markten. Kom mensen tegen, maak een praatje en eet iets lekkers samen. Hier vind je de markten van Groningen. 

 

Markten in de binnenstad

Dinsdag, Vrijdag, Zaterdag I Vismarkt, A-kerkhof. De grootste markt in de stad, met 180 kraampjes. 

Woensdag I Vismarkt en A-Kerkhof. Deze markt is kleiner dan die van dinsdag, vrijdag, zaterdag, maar net zo gezellig.

Eerste zondag van de maand I Eens per maand op zondag is er een markt met gevarieerde kraampjes en biologische producten. 

 

Openingstijden

Ommelandermarkt

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00-17.00 is de Ommelandermarkt. Op deze markt worden voornamelijk lokale producten verkocht. Het is dé plek om Groningen te leren kennen. Kom langs en geniet van het echte Groningen. 

Lees meer

Warenmarkten bij jou in de wijk

Elke week is er op woensdag en donderdag in verschillende wijken in de stad Groningen een warenmarkt te vinden. Ga bijvoorbeeld naar Lewenborg, Vinkhuizen, Hoogkerk, Beijum of neem een tussenstop bij het Overwinningsplein voor de lekkerste producten uit de provincie. 

Lees meer

Streekproductenmarkt Nienoord

Elke 1e zaterdag van de maand 10.00-16.00. Op de streekproductenmarkt Nienoord vind je een aanbod van de lekkerste etenswaren uit de regio. Alle producten worden binnen een straal van 40 kilometer rondom Leek gekweekt, geteeld en bereid. Er kan veel geproefd worden en de verkoper - die vaak tevens de producent is - kan het verhaal achter het product vertellen of bereidingstips geven. Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per maand, en dat houdt de maaltijden spannend en gezond. 

Lees meer

Streekmarkt Verhildersum

Elke 3e zaterdag van 10.00-16.00 in Museumboerderij Dijkstilsterweg 4 Leens. Op de streekmarkt van Verhildersum presenteren standhouders hun bijzondere kwaliteitsproducten in de Museumboerderij in Leens. Van boerenkaas tot gerookte makreel, van ambachtelijk brood tot pure chocola. Alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden, of gewoon om er lekker van te snoepen. 

Lees meer

Weekmarkten

Warenmarkt Haren I iedere vrijdag van 14.00-20.00 uur

Warenmarkt Ten Boer I iedere dinsdag van 13.00-17.00 uur

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief