Lokaal winkelen vanuit huis

Lokaal winkelen deden we niet eerder zo bewust. Kleding kopen we graag bij dat kleine boetiekje en groenten halen we het liefst bij de lokale boer. Gelukkig gaan de Groningse ondernemers ook in deze tijd gewoon door en blijft winkelen mogelijk voor iedereen. Ook als je in deze tijd liever niet de stad in gaat. Bezoek je favoriete lokale winkels eens online. 

De Streekboer

Een gezond voedselsysteem dat voor iedereen eerlijk is. Daar zet De Streekboer zich voor in. Dankzij De Streekboer is het voor iedereen mogelijk om op een gemakkelijke manier producten van lokale boeren te kopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en jij de meest verse groenten. En daar hoef je niet eens de deur voor uit.

Naar De Streekboer

Warenhuis Groningen

Warenhuis Groningen is in het leven geroepen om lokale winkeliers te helpen in de concurrentiestrijd met de grote online warenhuizen. En dat komt op dit moment wel erg goed uit. Dankzij Warenhuis Groningen kan iedereen thuis gewoon blijven winkelen en zorgen we er samen voor dat de leuke, klein ondernemers in Groningen kunnen blijven bestaan. De bezorging gaat per fietskoerier, ook nog eens super duurzaam dus.

Naar Warenhuis Groningen

Bloemenboerin

Het is altijd tijd voor een bloemetje op tafel. En al dat moois hoeft niet van ver te komen. De creaties van de Bloemenboerin worden gewoon op Groninger land geteeld. Zonder chemische bestrijdings- en groeimiddelen. Volkomen natuurlijk. En daarom een stukje mooier. Ze worden ook nog eens bij je thuisbezorgd. Met een handige strippenkaart zit je nooit meer zonder bloemen en heb je bovedien elke week wat fleurigs om naar te kijken.

Naar Bloemenboerin

Winschoten24

Ondernemers uit Winschoten slaan de handen ineen en hebben nieuw leven geblazen in het platform Winschoten24. Nu kun je dus gewoon vanaf je bank een bezoek brengen aan de langste winkelstraat van Nederland. Leuk voor de hele regio: bestellingen in de gemeente Oldambt worden gratis bezorgd.

Naar Winschoten24

De Eemstuin

Vlakbij de Waddenzee ligt de Eemstuin, waar pure groenten groeien. De boeren brengen deze in en om Groningen langs de huizen. De groentenpakketten zijn vooraf samengesteld met kraakverse, vaak ook wat vergeten groenten. Kies bijvoorbeeld voor een blaadjespakket met spinazie, paksoi en raapsteel. Of ga voor 'het aparte pakket' met onder andere meiknol en mosterdblaadjes. Dat nodigt nog eens uit om te experimenteren met groenten.

Naar De Eemstuin

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief