Winkelen in Oldambt

In Oldambt kan je heel gevarieerd winkelen. Van een winkel vol met glaskunst of streekproducten tot eigenzinnige tweedehandswinkels. Er is hier voor ieder wat wils. Omdat de variatie zo groot is kan het soms moeilijk zijn om te kiezen waar je naar toe wilt gaan. Daarom hebben we 5 leuke tips voor je volgende dagje shoppen op een rijtje gezet.

Centra Winschoten, Veendam en Stadskanaal

In de centra van Winschoten, Veendam en Stadskanaal vind je veel verschillende winkels. Er is een grote variatie aan kleine boetiekjes. Dat maakt dat er voor ieder wat wils te vinden is in een van deze winkelgebieden. Deze plaatsen bieden de mogelijkheid om gratis te parkeren en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De ideale shop bestemming als je geen zin hebt in de drukke stad.

Ol Diek | Landwinkel

Nieuwolda​ - In de landwinkel van dit familiebedrijf verkopen ze hun zelf geteelde verse fruit. Je kunt hier het hele jaar door vers en rijp fruit kopen. Dus ook buiten de seizoenen. Dit komt omdat Ol Diek een moderne koeling heeft waarin al het fruit lekker blijft. De landwinkel staat daarnaast vol met overige streekproducten: van groene kool en Groninger koek tot zelfgemaakte jam. Gooi al dit lokale lekkers los in je mandje of combineer ze in zelf samen te stellen pakketten.

Lees meer

Di Vetro glaskunst | Moderne kunst

Winschoten - Kunstenares Jannie Slootweg maakt en verkoopt moderne glaskunstwerken. Door gebruik te maken van verschillende kleuren en lichtinval wordt elk kunstwerk een uniek stuk. De galerietuin die zich achter de galerie bevindt staat vol met kunstwerken. Glaskunst staat namelijk ook heel mooi in je tuin. Naast glaskunst maakt en verkoopt ze ook haar eigen sieraden.

Lees meer

Groninger Genever Stokerij | Jenever uit de Graanrepubliek

Oostwold - Midden in de Graanrepubliek zit de Groninger Genever Stokerij. In de destilleerderij wordt op ambachtelijke wijze jenever, likeur en whisky gestookt. En ook de enige echte Groninger drank: Fladderak wordt hier gemaakt. Een frisse likeur met citroen en kaneel. Leer meer over dit proces tijdens een rondleiding met proeverij of koop de producten in de winkel.

Lees meer

De Snuffelstal | Mooi tweedehands

Beerta - Kringloopwinkel De Snuffelstal is een grote kringloopwinkel met veel verschillende spullen. Omdat de winkel een enorme oppervlakte heeft is alles heel ruim opgezet. Hierdoor kan je alle meubels goed bekijken en heb je de ruimte om lekker te shoppen. De kleding hangt op maat en ze hebben ook veel merkkleding voor een klein prijsje. Dus of je nou op zoek bent naar een nieuw, duurzaam interieur of een hippe garderobe: je kan het vinden bij De Snuffelstal.

Lees meer

Meer winkels

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief