Eten in Oldambt

Van een hight tea in een oude school tot modern dineren aan het Oldambtmeer. In regio Oldambt zijn veel verschillende soorten restaurants te vinden. Of je nu op zoek bent naar een lekker tussendoortje of juist uitgebreid wilt tafelen. 

Herenboerderij Hermans Dijkstra | Verrassingsmenu

Midwolda - In een sierlijke Engelse landschapstuin in Midwolda staat Herenboerderij Hermans Dijkstra. Het middelste gedeelte van deze veelzijdige boerderij is een restaurant. Dit restaurant heeft een uniek concept: je geeft alleen het aantal gangen en de keuze voor vis of vlees door, de rest is een verrassing. Zoveel mogelijk ingrediënten van dit verrassingsmenu komen uit de regio en worden elke dag vers aangevoerd. Hierdoor heeft Hermans Dijkstra een maandelijks wisselend menu dat meebeweegt met de seizoenen.

Lees meer

Paviljoen Flonk | Modern dineren

Finsterwolde – Vanuit het modern ingerichte Paviljoen Flonk kijk je uit over het prachtige Oldambtmeer. Ze hebben een uitgebreide kaart voor lunch, borrel, high tea en diner. Je bent hier dus de hele dag welkom en zo voel je je hier ook. Omdat ze een eigen steiger hebben kan je ook je boot voor de deur aanleggen. De ideale plek voor een heerlijk ontspannen dag.

Lees meer

Restaurant Norell | Wonderlijk water

Bad Nieuweschans - In de grensplaats Bad Nieuweschans ligt het restaurant Norell. Bij dit restaurant proef je de natuurlijke kracht en puurheid van het Noorden. In een rustige, prachtige omgeving en omringd door luxe geniet je van culinaire verrassingen, mooie menu's en heerlijke wijnen. Veel van de producten komen rechtstreeks van het land óf uit eigen kruidentuin. En zijn door de lokale makers met liefde geproduceerd en uitgezocht.

Lees meer

Heerlijke Streken | Eten aan het meer

Blauwestad – Bij Heerlijke Streken kun je dineren aan het Oldambtmeer. In de winter kun je lekker opwarmen bij de kachel en in de zomer zit je er heerlijk op het terras aan het water. En of je nu oud bent of jong. Iedereen is er welkom. Voor de kleintjes is er een interactieve speelhoek. 

Lees meer

Brasserie Old School | Terug in het verleden

Oostwold - Bij het sluisje van Midwolda in een prachtig oud schoolgebouw bevindt zich brasserie Old School. In het compleet gerenoveerde gebouw kan je genieten van echte ‘old school’ gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke high tea met huisgemaakte taart, of ga voor een lekkere lunch of diner. Op het grote terras heb je uitzicht op het sluisje, maar ook over het Oldambtmeer. Kortom: een heerlijke plek om even ouderwets tot rust te komen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief