Eten in Oldambt

Van een hight tea in een oude school tot modern dineren aan het Oldambtmeer. In regio Oldambt zijn veel verschillende soorten restaurants te vinden. Of je nu op zoek bent naar een lekker tussendoortje of juist uitgebreid wilt tafelen. 

Herenboerderij Hermans Dijkstra | Verrassingsmenu

Midwolda - In een sierlijke Engelse landschapstuin in Midwolda staat Herenboerderij Hermans Dijkstra. Het middelste gedeelte van deze veelzijdige boerderij is een restaurant. Dit restaurant heeft een uniek concept: je geeft alleen het aantal gangen en de keuze voor vis of vlees door, de rest is een verrassing. Zoveel mogelijk ingrediënten van dit verrassingsmenu komen uit de regio en worden elke dag vers aangevoerd. Hierdoor heeft Hermans Dijkstra een maandelijks wisselend menu dat meebeweegt met de seizoenen.

Lees meer

Paviljoen Flonk | Modern dineren

Finsterwolde – Vanuit het modern ingerichte Paviljoen Flonk kijk je uit over het prachtige Oldambtmeer. Ze hebben een uitgebreide kaart voor lunch, borrel, high tea en diner. Je bent hier dus de hele dag welkom en zo voel je je hier ook. Omdat ze een eigen steiger hebben kan je ook je boot voor de deur aanleggen. De ideale plek voor een heerlijk ontspannen dag.

Lees meer

Waters of the World | Wonderlijk water

Bad Nieuweschans - In de grensplaats Bad Nieuweschans ligt het restaurant Waters of the World. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit restaurant een speciale focus op water. Ze hebben een waterverzameling met ongeveer 1700 verschillende soorten mineraalwater die afkomstig zijn van over de hele wereld. Ze hebben hier naast een menu- en wijnkaart dan ook een speciale waterkaart. De dinerkaart wisselt elk seizoen en is vriendelijk voor elke portemonnee.  

Lees meer

In den Stallen | Huiselijke gezelligheid

Winschoten – Huiselijke gezelligheid, dat is hoe je In den Stallen het beste kunt omschrijven. Je kunt hier kiezen uit à la carte dineren, een buffet, grillen en fondue. Kom je met een groep? Dan kan je gebruik maken een van de vele arrangementen met leuke activiteiten zoals bowlen. Dankzij de vele verschillende opties is dit restaurant geschikt voor iedereen die van lekker eten en gezelligheid houdt.

Lees meer

Brasserie Old School | Terug in het verleden

Oostwold - Bij het sluisje van Midwolda in een prachtig oud schoolgebouw bevindt zich brasserie Old School. In het compleet gerenoveerde gebouw kan je genieten van echte ‘old school’ gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke high tea met huisgemaakte taart, of ga voor een lekkere lunch of diner. Op het grote terras heb je uitzicht op het sluisje, maar ook over het Oldambtmeer. Kortom: een heerlijke plek om even ouderwets tot rust te komen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief