Erfgoed en cultuur in Oldambt

Kerken, torens, galeriën en musea: je vind het allemaal in Oldambt. Het aanbod hier is zo veelzijdig, dat er voor ieders smaak wel iets te vinden is. Van een museum over vliegtuigen tot oude kerken met bijzondere orgels.

Kerken en torens | De mooiste plekken

Oldambt - In regio Oldambt zijn opvallend veel verschillende kerken en torens te vinden. Bijzonder is dat in deze regio de toren vaak ongeveer 20 meter van de kerk af staat. De meeste kerken worden niet meer gebruikt als kerk, maar bijvoorbeeld als kunstpodium. Hier vinden exposities, voorstellingen en optredens plaats. De meeste torens mag je beklimmen, helemaal bovenaan heb je een geweldig uitzicht.

Lees meer

Galerieën | Kunst op unieke locaties

Oldambt - In Oldambt vind je veel verschillende galerieën in veel verschillende vormen. Bezoek bijvoorbeeld een van de bijzondere galerietuinen, of geniet van kunst op unieke locaties zoals een oude kazerne of een authentieke arbeiderswoning. Van modern tot klassiek, er is voor ieder wat wils.

Lees meer

Heritage hangar | Uniek museum

Oostwold - Op Oostwold airport vind je de Heritage Hangar, een kleinschalig museum met verschillende historische vliegtuigen en voertuigen. Deze komen voornamelijk uit de Tweede Wereldoorlog. De vaste collectie uit dit museum is zeer spectaculair voor de liefhebber en bevat drie vliegende ‘war birds’. Dit museum is het enige museum in Nederland dat alle 3 de 'war birds' heeft.

Lees meer

Klokkengieterijmuseum | Een voormalige fabriek

Heiligerlee - De familie Van Bergen begon in 1795 een klokkengieterij fabriek. Hier werden voornamelijk klokken gegoten voor in kerktorens. In de Tweede Wereldoorlog focuste het bedrijf zich op het maken van brandslangen. Tegenwoordig zit in het oude gebouw van deze fabriek het klokkengieterijmuseum. Het museum heeft een grote collectie aan gegoten klokken. Sommige zijn erg uniek en zeldzaam.

Lees meer

Cultuurhuis De Klinker | Cultuur voor jong en oud

Winschoten - Midden in het centrum van Winschoten staat cultuurhuis De Klinker. In dit cultuurhuis zit onder andere de bibliotheek van Winschoten, maar er zijn ook twee theaterzalen. Bij het theatercafé kan je voor of na de voorstelling terecht voor een hapje en een drankje of een diner. In dit cultuurhuis zit ook een bioscoop waar ze verschillende films draaien voor jong en oud. Dankzij deze variatie in aanbod kan eigenlijk iedereen bij De Klinker terecht voor een flinke dosis cultuur.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief