Winkelen buiten het centrum

Ook buiten het Groningse stadscentrum kan er volop gewinkeld worden. In nog geen half uurtje fietsen, sta je bijvoorbeeld al in het gezellige winkelcentrum van Haren. Regent het? Dan is het overdekte Paddepoel een uitkomst. Kortom, pak de fiets en ga eens winkelen buiten de stad. 

Winkelcentra

Haren

Op nog geen half uurtje fietsen van de stad vind je de vele winkels van Haren. De meesten liggen aan de welbekende Rijksstraatweg of in de knusse straatjes eromheen. Van hippe kledingwinkels tot interieurzaken: in Haren haalt iedere shopper zijn of haar hart op. Met modezaken als SOOLOO, Molenkamp en Robert zit er bovendien voor elke portemonnee wat tussen. En als je klaar bent met winkelen of gewoon even wilt pauzeren, neem je plaats op één van de vele leuke terrasjes. Of eet een ijsje van Italini aan de voet van de Nicolaaskerk.

Lees meer

Reitdiephaven

Bij Reitdiephaven kun je niet alleen genieten van het uitzicht op de beroemde gekleurde huisjes, je kunt er ook lekker winkelen! Er zit onder andere een kinderkledingzaak, watersportwinkel, boekhandel en een woonaccessoireswinkel. Geniet na het winkelen van een snack of een diner in een van de horecagelegenheden met een prachtig uitzicht over de altijd vrolijk gekleurde haven.

Lees meer

Zuid Groningen

Aan de zuidkant van Groningen zijn er verschillende plekken waar je lekker kunt winkelen. Breng een bezoekje aan de winkelcentra aan de Van Lenneplaan, het Overwinningsplein of neem een kijkje in winkelcentrum Helpman. Hier kun je bijvoorbeeld op zoek naar pareltjes bij kringloopwinkel Mamamini of je kinderen in een nieuwe outfit steken bij Jack & Julia. Daarnaast heeft Helpman veel leuke tentjes waar je een ijsje kunt eten, of uitgebreid kunt lunchen en dineren. 

Lees meer

Paddepoel

Bij winkelcentrum Paddepoel heb je alles onder één dak. Haal je verse groente en fruit bij Lubbers, een lekker visje bij Pasèl of een kopje koffie bij het Barista Café. Terwijl jij rustig op een bankje zit vermaakt je kind zich in de speeltuin. En de eerste anderhalf uur parkeer je je auto gratis, zodat je rustig de tijd hebt om lekker te shoppen.

Lees meer

Hoendiep/Peizerweg

Net buiten het centrum van Groningen vind je de Woonboulevard Groningen. Op slechts 10 minuutjes fietsen vanaf het centrum. Kom je met de auto? Deze parkeer je gewoon gratis. Struin rond op de boulevard en laat je inspireren in de keuken, badkamer en interieurwinkels aan het Hoendiep. Ook voor tweedehandsspullen kun je terecht bij de kringloop. Plof lekker neer in een café voor een kopje koffie of een lunch. En winkel daarna nog verder in één van de 60 woonwinkels.

Lees meer

Ten Boer

In het winkelcentrum van Ten Boer vind je bijna alles wat je nodig hebt. En met de auto ben je er al in 20 minuutjes vanuit de stad. Super handig zijn de ruime openingstijden, met op de vrijdagavond koopavond. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief