Winkelen in het Westerkwartier

In het Westerkwartier is het voor iedereen leuk winkelen. Waar je ook van houdt, er is altijd wel iets te vinden wat bij je past. De variatie aan winkels is zo groot dat het soms moeilijk kiezen is, daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt met een aantal highlights. Van houten speelgoed tot aan Scandinavisch design voor in huis, hier vind je het allemaal.

Drost HoutenGoed | Sebaldeburen

Je bent nooit te oud om te spelen. Loop daarom eens binnen bij Drost HoutenGoed. De naam verraadt het al. Hier wordt alleen maar houten speelgoed verkocht. Duurzaam, stevig en met een eerlijk verhaal. Van poppenhuizen tot loopfietsen en van puzzels tot kralen. Naast een webshop is er in Sebaldeburen een fysieke winkel waar je al het speelgoed met eigen ogen kan zien. Op zoek naar een origineel en persoonlijk cadeautje? Je kunt ook een naam laten graveren in bijvoorbeeld een houten bordje. 

Lees meer

Bakkerij Jager | Grijpskerk

Bakkerij jager is al eens uitgeroepen tot winkel van het jaar in het Westerkwartier. En dat is niet voor niets. Naast hun lekkere broden staat de bakkerij bekend om de poffert, een Groningse specialiteit. Een poffert is een broodachtige lekkernij in tulband vorm die au bain-marie gemaakt wordt. Je eet het met suiker en gesmolten boter. Kom je op de fiets naar de bakkerij? Zowel het terras voor de winkel als het bakkerscafé zijn de hele dag geopend. 

Lees meer

Akokkrijthe | Grootegast

Je verwacht het niet: een stukje Scandinavië in Grootegast. Designwinkel Akokkrijthe is uniek in Nederland. Een winkel waar enkel en alleen Scandinavische producten verkocht worden. Van kleding tot woonaccessoires en cadeaus van topontwerpers. Waan je in Scandinavische luxe, kom passen en kijk je ogen uit. 

Lees meer

Moes&Moes | Zuidhorn

Is het al zaterdag? Want dan is het tijd om te winkelen bij woonwinkel Moes&Moes. Hier vind je een combinatie van nieuwe, hippe woonaccessoires en oude en doorleefde spullen. Licht, Scandinavisch, stoer en industrieel. Wie wordt daar nu niet blij van? En twijfel je of de spullen wel bij je inrichting passen? Ook voor een stukje stylingadvies kun je terecht bij Moes&Moes. 

Lees meer

Sparkelz-creatief | Zuidhorn

Creabea’s opgelet! In Zuidhorn vind je alles voor breien, haken, borduren en nog veel meer knutselprojecten. Of je nu op zoek bent naar nieuwe materialen of inspiratie, bij Sparkelz-Creatief in Zuidhorn ga je het vinden. Margriet, de eigenaar van de winkel, kan je alles vertellen over de producten en technieken. Ze heeft er zelfs een paar boeken over geschreven.

Lees meer

Meer winkelen

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief