Overnachten in Westerkwartier

In Westerkwartier kun je bijzonder overnachten. Slaap in een knus kerkje in Den Ham tussen de herenbanken. Of geniet van luxe en comfort midden in de natuur in Opende of Lettelbert. Op de boerderij in Oosterheerd ben je omringd door dieren en geniet je van prachtige vergezichten over de landerijen. Genieten kan goed in Westerkwartier. 

Heilige nachten in Den Ham

Den Ham - Slapen in een kerk, dat is pas echt bijzonder overnachten. In Den Ham kan het. De fluitende vogeltjes begeleiden je naar de voordeur. Het kerkje is klein en knus. Verder is het voorzien van een klein keukentje en een toilet. Binnen vind je naast een bankje en een bed, vier prachtige herenbanken uit de 18e en 19e eeuw met een fraai houtsnijwerk. Vanuit je bed zie je het knalblauwe plafond. De Den Hamse vrijwilligers laten je binnen en brengen je, als je wil, 's ochtends een lekker ontbijtje aan de deur. 

Lees meer

Camping de Watermolen

Opende - Wil je actief genieten van rust, ruimte, natuur en water? Ga dan naar camping De Watermolen. Liever wat meer luxe? Er zijn ook glamping tenten die je kunt huren of boek de luxe watervilla. In het hoogseizoen wordt de camping voornamelijk bezocht door families die van natuur en rust komen genieten. Lekker zwemmen in het meer, vissen, buitenspelen, boompje klimmen en marshmallows roosteren boven een vuurkorf. Genoeg redenen dus om een keer naar Opende af te reizen. 

Lees meer

Aan het Diepje

Lettelbert - Bij Aan het Diepje wordt het fijne buitengevoel gecombineerd met luxe en comfort; de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Aan het Diepje ligt in Lettelbert, vlak bij de stad Groningen. Kom logeren in de ecolodge, een van de safaritenten of de pipowagen. Midden in het groen tussen de koeien en schapen. Op het terrein van Aan het Diepje vind je een zandbak en trampoline. Ook kun je er zwemmen in het Lettelberterdiep, kanovaren of een tochtje maken met het fluisterbootje. Als je trek krijgt dan mag je zelf verse eitjes rapen of kruiden plukken in de moestuin. 

Lees meer

In 't Holt 1654 Grandcafé & Logement

Zuidhorn - Sinds de 17e eeuw zijn in ’t Holt in Zuidhorn ambachtslieden gevestigd. In dit lokaal werd vroeger al naast slaapgelegenheid vooral een warm onthaal geboden. De norse herbergier ontving zijn gasten met gepaste terughoudendheid, maar schotelde ze al het goede uit de omgeving voor. In al die eeuwen is er eigenlijk niets veranderd. Nog steeds halen ze de producten uit de omgeving, serveren ze goede maaltijden met verse ingrediënten, schenken een mooie wijn en verzorgen de kamers. Verder kun je in het Grand café terecht voor een hapje en een drankje.  

Lees meer

Landgoedboerderij Oosterheerdt

Leek - Hou je ook zo van dieren? Dan zit je bij Landgoedboerderij Oosterheerdt wel goed. Op deze indrukwekkende boerderij op het landgoed van Nienoord in Leek draait het dagelijks leven om alles wat met dieren te maken heeft. Ruim 300 schapen begrazen de landerijen en 's zomers vermaken de Groninger Blaarkopkoeien zich hier ook prima. Een leuke bestemming. Vanuit de B&B stap je zo de rustieke tuin in met prachtig uitzicht over de landerijen van het landgoed Nienoord. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief