Op pad met kinderen in Westerkwartier

In Westerkwartier kun je er met kinderen goed op uit. Lekker in de buitenlucht. Neem bijvoorbeeld park Nienoord. Hier is van alles te doen. Met meer dan 50 attracties en speeltoestellen zul je je niet snel vervelen. Zin in avontuur? Ga eens op struisvogelsafari in Boerakker. Of sla een balletje Glow in the Dark midgetgolf bij de Postwagen. Er is genoeg te beleven in Westerkwartier. 

Blotevoetenpad

Opende – In Opende ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar. Je loopt door de modder, het water en het gras. Klim over boomstammen of ga via een touw een sloot over. Als het heeft geregend, is er nog meer modder. Onderweg kun je uitrusten in een van de hangmatten of op een bankje. 

Lees meer

Familiepark Nienoord

Leek - Midden in de bossen van Leek is een plek waar geen kind zich verveeld. Dat is landgoed Nienoord. In een parkachtige omgeving met wandelroutes vind je het familiepark. Hier is er voor ieder wat wils. Zo kun je er op een tractor rijden of je helemaal uitleven in de apenkooi. Ook kun je er knuffelen met de dieren van de kinderboerderij. In het familiepark is het grootste miniatuurspoorbedrijf van Nederland te vinden met 3,5 kilometer aan sporen. Een frisse duik nemen? Dat kan in het subtropisch zwemkasteel. 

Lees meer

Kuzemerkooi

Oldekerk - Bij de eendenkooi van Oldekerk vind je een leuke natuurlijke speelplaats. In het kooikershuisje leer je meer over de eenden en je kunt er gezellig picknicken. Ook is er een houten vogelkijkwand: de ideale plek om vogels te spotten. De natuurlijke speelplaats met stappalen en een fantastische hangbrug over het water zijn perfect voor de avonturiers. Als dit te spannend is, neem dan het Kabouterpad in het bos. Ook kom je met de kinderroute van Parels in het Westerkwartier langs de eendenkooi. 

Lees meer

Uitjeslocatie Posta7

Tolbert - Op stap met de hele familie of het gezin. Posta7 heeft genoeg keuze als grootste uitjeslocatie van Noord-Nederland. Populair zijn Glow in the Dark midgetgolf, de sensatierijke ‘Sciencefiction-Lasergame’ en de Jail Challenge. Als je liever naar buiten gaat, huur je een VETbike en cross je door het Westerkwartier. Geniet na deze activiteiten van de Bulgaarse Ovensteen (shared dining), buffetten of barbecue. Zowel het eten als de bediening wordt gefaciliteerd door historisch restaurant De Postwagen.

Lees meer

Struisvogelboerderij Boerakker

Boerakker - Enorm lange nekken en supergrote eieren. Struisvogels zijn fascinerende dieren. Bij de struisvogelboerderij in Boerakker bekijk je deze dieren van dichtbij en smul je van een overheerlijke struisvogeleikoek. De boerderij is geopend tussen april en oktober en door de rondleiding van de eigenaren weet jij hierna alles over de struisvogel. Of doe de Struisvogelsafari, waar je zelf op pad gaat met een informatieblad. Je voert de dieren en bekijkt de emoes en nandoes vanaf de uitkijktoren. Ondertussen zoek je eieren voor de speurtocht. Tijdens de safari mag je een groepje struisvogels en alpaca's voeren. Verder zijn er in de winkel leuke struisvogelproducten te koop. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief