Eten en drinken in het Westerkwartier

In het Westerkwartier vind je een uitgebreid en verrassend aanbod aan restaurants. Je kan hier luxe dineren maar ook gezellig dineren met kinderen. Zo is er in deze regio voor iedereen wat te vinden. Door het vele gebruik van lokale producten proef je dat je in Groningen bent.

Piloersemaborg | Puur en lokaal

Den Ham - Puur en lokaal Gronings eten met een Italiaanse bereiding, dat omschrijft het eten van de Piloersemaborg perfect. Het pure en lokale gevoel krijg je als bezoeker ook dankzij de ganzen, kippen, geiten en schapen die rondlopen bij de borg. Keuzestress hoef je niet te hebben, je krijgt een buitengewoon vier-of zesgangendiner voorgeschoteld met bijpassende wijnen. Als je bent uitgegeten kun je blijven slapen in échte oude bedsteden.

Lees meer

Onder de Linden | Al dertig jaar een Michelin ster

Aduard – In een gezellige en oude herberg uit de 18e eeuw genieten van het lekkerste eten van hoog niveau. Al dertig jaar is Onder de Linden in bezit van een Michelin ster. Je kunt er terecht voor spannende combinaties met als basis de Franse keuken met smaken en bereidingen uit het verre oosten. Omdat Onder de Linden een echte herberg is kan je hier ook overnachten. Zo verander je je avondje uit in een handomdraai naar een heerlijk weekendje weg. 

Lees meer

Tante Til | Thee met een knipoog

Enumatil - Voor nostalgie en een knipoog naar kitsch moet je bij Tante Til zijn. Het is een kneuterig koffie- en theehuis met heerlijke eigengemaakte lekkernijen. Ook kun je er terecht voor een smakelijke lunch. Wat denk je bijvoorbeeld van een echte Groningse poffert met soep? Terwijl je geniet van al het lekkers heb je een prachtig uitzicht op de molen Eben Haëzer.

Lees meer

Eisseshof | Indonesisch met een Gronings randje

Niehove – Verrassend lekker Indonesisch eten. Bij Eisseshof staan natuurlijke smaakmakers centraal die de gerechten hun unieke smaak geven. Kan het jou niet pittig genoeg? Neem dan ‘Huseins Hot Stuff’ mee. Dit is een pittige sambal gemaakt door Husein Goudsmit, de kok van Eisseshof. De overheerlijke gerechten zijn bereid met biologische producten die zo veel mogelijk uit de regio komen. 

Lees meer

Kade Z | Leuk met kinderen

Zuidhorn - Bij Kade Z kan je genieten van een lekkere kop koffie terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Ze hebben een speeltuin van 450 vierkante meter, om de hele speeltuin staat een hek voor de veiligheid. Kade Z biedt mensen met een verstandelijke beperking een waardevolle, gewaardeerde en passende dagbesteding. Onder begeleiding werken zij gezellig mee en ondertussen geniet jij van lekkere koffie met gebak, een heerlijke lunch of een snack

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief