Winkelen in Waddenland

Ambacht is groot in regio Waddenland. Hier vind je unieke producten met een verhaal. Winkeliers zijn trots op de producten en nemen je graag mee in hun maakproces. Loop eens langs een winkel of haal het zelf rechtstreeks van de markt. Ervaar en proef het zelf in regio Waddenland.

Kaarsenmakerij Wilhelmus

Eenrum - Gevestigd aan de haven vind je kaarsenmakerij Wilhelmus. Hier kun je zelf zo'n populaire twist kaars maken. Een unieke beleving voor jong en oud. Naast de kaarsenmakerij is er ook een winkel. De winkel heeft een ruime keuze aan interieurkaarsen, geurkaarsen, buitenkaarsen en diverse accessoires. Een echte kaarsenliefhebber moet hier dus zeker eens heen.

Lees meer
Kaarsenmakerij Wilhelmus

Atelier Trudy Beekman

Warffum - Trudy Beekman is beeldend kunstenares. In haar atelier in Warffum kun je haar kunst bewonderen en kopen. Hier werkt ze voornamelijk aan botanische tekeningen. Natuur is haar inspiratie. In haar boek 'Mijn ontdekking van het Hogeland' laat ze beeldend zien wat haar is opgevallen sinds ze in Noord-Groningen is gaan wonen. 

Lees meer

De Eemstuin

Uithuizermeeden - Vlak bij de Waddenzee ligt de Eemstuin. Een plek waar groente groeit op natuurlijke wijze. Alles komt hier uit eigen tuin en groeit met de seizoenen mee. Het hele jaar door bezorgt de Eemstuin verse, biologische groentepakketten. Van Stad tot Ommeland. Iedere vrijdag staan ze op de Vismarkt in Groningen, waar ze de oogst van donderdag verkopen. 

Lees meer

Yann Chocolaterie La Poutré

Winsum - Bij de chocolaterie in Winsum kun je terecht voor allerlei chocoladelekkernijen. De bonbons zijn kleine kunstwerkjes waar het water je van in de mond loopt. Alle producten worden met natuurlijke ingrediënten gemaakt en zijn vrij van E-nummers en geur-, kleur- en smaakstoffen. Ben je een echte chocolade fan? Je kunt er ook een chocoladeworkshop volgen.

Lees meer

Streekproductenmarkt

Verschillende plekken - In de regio Waddenland worden veel streekproducten verbouwd. Er wordt maar liefst 80 procent van de grond door boeren gebruikt. ​In Groningen geniet je elke week wel ergens van verse lokale producten van de streekmarkt. Je vindt de markten op de mooiste historische locaties. Op Landgoed Verhildersum in Leens bijvoorbeeld. Vers van het land, uit de zee en altijd uit de streek. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief