Eten en drinken in Waddenland

Van dineren in een molen tot culinair genieten bij herberg Molenrij. In Waddenland werken veel ondernemers met lokale en verse producten. Ga voor een echte thee experience naar de theefabriek. Of haal een visje rechtstreeks van het wad bij 't Ailand. 

De Molenaar

Onderdendam - Dineren in een molen. Overnachten op de graanzolder. In de Molen van Onderdendam kan het. Het restaurant staat voor gastvrijheid en gastronomie. Bij Restaurant de Molenaar werken ze met een verrassingsmenu, waardoor ze altijd dagverse gerechten kunnen serveren. Dat is nog eens genieten.

Lees meer

't Ailand

Lauwersoog - Restaurant 't Ailand is gelegen aan de Waddenzee op het puntje van de haven van Lauwersoog. De eigenaars serveren hier hun eigen vangst in een ongedwongen sfeer. Geniet van wat de zee te bieden heeft. 't Ailand is naast het restaurant ook de thuisbasis voor wadvistochten, en in de viswerkplaats worden workshops gegeven. Zo kan je zelf eerst de zee op om je diner te vangen. Verser dan dat krijg je het niet.

Lees meer

Theefabriek

Houwerzijl - In Houwerzijl staat de theefabriek. Een echt walhalla voor de theeliefhebber. Een kerkje omgetoverd tot een waar theeparadijs. In de Theefabriek vind je het theemuseum, een theeschenkerij en daarbij een theewinkel. Liever een lunch? Dat hebben ze ook. Ga bijvoorbeeld voor de Grunneger Wadd’n lunch. 

Lees meer

Herberg Molenrij

Kloosterburen - Eten in een herberg? Vers, regionaal en biologisch zijn de hoofdingrediënten van Herberg-restaurant Molenrij. Kaas uit Klein Wetsinge. Verse vis, schaal en schelpdieren van t´Ailand in Lauwersoog en bieren van het zotte kalf uit Winsum. Geniet van het herbergmenu of ga voor een culinair hoogstandje. Naast dineren kun je er ook logeren. 

Lees meer

Kerkje van Klein Wetsinge

Wetsinge - Dit gerestaureerde kerkje is een plek voor vergaderingen, lezingen, concerten en recepties. Ook diners en kookworkshops zijn hier mogelijk. De binnenkant van het kerkje en de locatie zijn uniek. Een mix van moderne en oude elementen zul je tegenkomen. En dat met een uitzicht over het Reitdiepgebied. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief