Wandelen in Waddenland

Strik je veters en ga op avontuur door Waddenland. In de regio zijn heel veel fijne plekjes te vinden voor een mooie wandeling. Begin hier aan je wandeltocht naar de andere kant van Nederland of maak een rondgang langs de pronkjuwelen van de provincie. Aan de hand van de handige Waddenland Routeland app ontdek je telkens weer meer. Hier wandel je de zolen van je schoenen.​

In de voetsporen van Rudolf Agricola

In 1443 werd er in Baflo een multi-talent geboren: Rudolf Agricola. Deze geleerde was een van de grondleggers van het humanisme in Noord-Europa. Wandel de Nederlandstalige rondwandeling van vier kilometer om te zien waar deze beroemde humanist bijna 600 jaar geleden liep en wat daar nu nog van over is. 

Lees meer

Pieterpad

Te voet Nederland verticaal doorkruisen? Dat begint (of eindigt) in Waddenland. Met het Pieterpad loop je in bijna 500 kilometer van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Of wandel alleen (een van de) drie Groningse etappes om de provincie te ontdekken. Van ons hoef je niet per se naar Limburg; lekker hier blijven mag ook.

Lees meer

Pronkjewailpad

Binnenkijken bij die markante kerk. Proeven van die authentieke mosterd. Een hap van zo’n oud Groninger appelras. Groningen staat bol van verleidelijke bezienswaardigheden en bedrijven. Voor wandelaars van het honderden kilometers lange Pronkjewailpad gaan alle deuren wagenwijd open. Overal waar je komt zie, hoor, voel en proef je de gastvrijheid van de provincie.

Lees meer

Religieuze sporen bij Rottum

Het wierdendorpje Rottum vormde eeuwenlang de locatie van een Benedictijner klooster. Ietsje verderop op de wierde Helwerd zou bovendien een groots wonder plaatsgevonden hebben. Beide waren lang geleden, maar de sporen ervan zijn nog steeds zichtbaar. In Helwerd ontmoette missionaris Liudger de blinde zanger Bernlef. Na een handoplegging kon deze weer zien. De kerk van Rottum is gebouwd op de fundamenten van de kloosterkerk. Aan de rand van het kerkhof staat misschien wel het kleinste huisje van Groningen; ’t Hoeske van Thais Joaptje. Start bij het station in Usquert. 

Lees meer

Waddenland Routeland app

Waddenland kan je ook ontdekken met de speciale Waddenland Routeland app. In de app zijn veertien verschillende routes opgenomen die je meenemen langs de meest bijzondere plekjes van de regio. Struin door de ongerepte natuur en ontdek pittoreskste dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De mooiste routes zijn voor je uitgestippeld. Ook handige plekken om te parkeren en een pauze te nemen zijn in de app opgenomen. De app is te downloaden voor zowel iPhone als Android telefoons.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief