Pronkjewailpad

Wandel dwars door gastvrij Groningen

Binnenkijken bij die markante kerk. Proeven van die authentieke mosterd. Een hap van zo’n oud Groninger appelras. Groningen staat bol van verleidelijke bezienswaardigheden en bedrijven. Voor wandelaars van het honderden kilometers lange Pronkjewailpad gaan alle deuren wagenwijd open. Overal waar je komt zie, hoor, voel en proef je de gastvrijheid van Groningen.

Wandelavontuur

Van kaasmakerij tot rijtuigmuseum, van burcht tot maïsdoolhof, van borgen tot wierden: samen maken ze van Groningen wat typisch Gronings is. Wat dat precies is, begrijp je pas echt als je het zelf hebt ervaren. Het Pronkjewailpad is een wandelavontuur dat al die ervaringen met elkaar verbindt met een pad van honderden kilometers door de hele provincie. Kies voor de Noordroute, Oostroute of de Zuidroute of wandel ze gewoon allemaal. Deelnemers krijgen in elk dorp op de route bij één of meer ondernemers iets extra’s.

Scoor alle stempels

Ook Groningen al wandelend met al je zintuigen ervaren? Via de website van het Pronkjewailpad kun je je inschrijven voor de editie van dit kalenderjaar. Hiervoor krijg je zowel toegang tot de route-app als een papieren stempelkaart. Deze stempelkaart geeft recht op alle lekkere, bijzondere en verrassende ervaringen die je te wachten staan. Je hebt van april tot eind oktober de tijd om alle ‘pronkjuweeltjes’ op de route te bezoeken en zo alle stempels te verzamelen.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief