Maandelijkse streekmarkten in stad en ommeland

In Groningen kun je elke week wel ergens genieten van verse, lokale producten op een streekmarkt. Die courgette uit de moestuin van de achterbuurman smaakt toch echt veel lekkerder dan zo'n geïmporteerde massacourgette. Laat je verrassen door al het lekkers dat de streek te bieden heeft, en waag je eens aan de lokale lekkernijen op de kleinere marktjes. Hier zie je een overzicht van maandelijks terugkerende streekmarkten.

Streekproductenmarkt Nienoord

Elke 1e zaterdag van de maand, 10:00 tot 16:00 – Bij Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek wordt iedere maand de streekproductenmarkt Nienoord georganiseerd. Op deze markt vind je een aanbod van de lekkerste etenswaren uit de regio. Alle producten worden binnen een straal van 40 kilometer rondom Leek gekweekt, geteeld en bereid. De verkoper – vaak ook de producent – vertelt je alles over de producten en soms mag je het ook even proeven. Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per maand, en dat houdt de maaltijden spannend en gezond.

Lees meer
Streekproductenmarkt Nienoord | Boerderij Oosterheerdt Leek

Ommelander Markt

Elke 2e en 4e zaterdag van de maand, 10:00 tot 16:00 – In de stad vind je de Ommelander Markt elke maand twee keer bij winkelcentrum De Beren aan de Korreweg. Hier maak je kennis met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten voelen, bekijken, proeven en kopen. De markt heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten.

Lees meer

Streekmarkt Verhildersum

Elke 3e zaterdag van de maand, 10:00 tot 16:00 – Bij de Museumboerderij op Landgoed Verhildersum in Leens presenteren verschillende standhouders bijzondere kwaliteitsproducten. Van boerenkaas tot gerookte makreel, van ambachtelijk brood tot pure chocola. Je vind er alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden, of gewoon om er lekker van te snoepen. Klaar met struinen langs de gezellige standjes? Drink dan een lekker kopje koffie of thee in het museumcafé.

Lees meer
Streekmarkt Verhildersum | Museumboerderij Dijkstilsterweg 4 Leens

Streekproductenmarkt Ewsum

Elke 4e zaterdag van de maand, 10:00 tot 16:00 – Van april tot en met september vindt er op het Borgterrein van Ewsum in Middelstum elke maand een gezellige streekproductenmarkt plaats. Bij de kraampjes vind je producten van kleine producenten uit de regio. Van kaas tot worst en van jam tot honing. Het aanbod is groot en gevarieerd. Het eeuwenoude borgterrein en lokale cultuurverenigingen zorgen voor een unieke sfeer.

Lees meer

Meer markten in Groningen

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief