Shoppen in Eemsdelta

Mooi dat je er bent!

Van het centrum van Appingedam tot aan de rustieke dorpjes. Er zijn genoeg leuke winkels in Eemsdelta. Van nostalgische en eigentijdse winkels tot boerderijwinkels. Neem een kijkje achter de schermen van de boer, smederij of bloemist. Ontdek het mooie karakter van Eemsdelta met deze winkels. 

In Eemsdelta is het mooi en goed leven. Het is dus geen wonder dat veel inwoners én bezoekers hier met veel plezier zijn. Het meer dan 150 ondernemers tellende winkelaanbod biedt alles wat je nodig hebt of graag zou willen, én nog meer!

Het mini-magazine ‘Mooi dat je er bent’ laat een greep uit het rijke aanbod van Middelstum, Appingedam, Loppersum en Delfzijl zien. Ondernemers die laten zien dat shoppen in Eemsdelta de moeite waard is. Het magazine is bij veel ondernemers gratis te verkrijgen. Ze heten je van harte welkom. Ga op pad en laat je inspireren.

Ontdek de winkels

Lutje Snuusterij | Verkoop, verbinding en groei in een miniwarenhuis

Delfzijl - De vriendinnen Charleen en Jolanda bieden een platvorm aan jonge startende ondernemers. Een eigen pand huren is voor hen vaak een stap te groot of niet mogelijk. Zij kunnen een plek in de winkel huren en inrichten met hun eigen producten. Om de beurten houden de ondernemers de winkel draaiende. Het assortiment in de winkel is hierdoor zeer divers. Van cadeauartikelen, handwerk, brocante, sierraden, souvenirs, decoratie, jam, thee tot streekproducten.

Lees meer

Theehuis Bakkerijmuseum Mendels | Thee, koffie en historie

Middelstum - In het woonhuis van de voormalige Bakkerij Mendels is het goed vertoeven. Liane en Wendelin serveren hier thee en koffie in een klassiek servies. De meubels doen denken aan vervlogen tijden. Het gebak en ander lekkers wordt door Wendelin zelf gemaakt. De ingrediënten biologisch, puur en lokaal. Ook het bakkerijmuseum kan worden bezocht.

Lees meer

Press-StartGames | Passie voor retrogames en popcultuur

Appingedam - Van marktplaatsverkoop naar een serieuze webshop en later ook een fysieke winkel. Een bewezen concept want inmiddels is de shop verhuisd naar een grotere zaak op A-locatie. Press-StartGames biedt een grote variëteit aan retrogames en popcultuur. Je kijkt je ogen uit. Jong en oud vinden hier invulling voor hun passie voor games en de bijbehorende merchandise, actiefiguren, Funko Pop’s en cardgames. Retrogaming is hot, klanten vanuit het hele land bezoeken de winkel.

Lees meer

Ger Warink Muziek | Autoriteit in vintage instrumenten en versterkers

Loppersum - Vol enthousiasme vertelt Ger over de instrumenten die hij in zijn winkel heeft staan. Voornamelijk gitaren en versterkers. Ze komen overal vandaan. Ingebracht, overgenomen, gevonden op het internet, enzovoort. Pareltjes met een eigen verhaal. Een gitaar aangeboden voor een krat bier, is nu omgebouwd tot een door ratten aangevreten uniek stuk: de Rattocaster. Ger, zelf gitarist van The Outtakes, laat graag horen hoe het klinkt. Een walhalla voor kenners en een mooie leerschool voor beginnende artiesten.

Lees meer

Jouw Biovoeding | Wat een kleine verandering teweeg kan brengen

Delfzijl - Ooit getriggerd door onbeantwoorde vragen, is Silvia Wilken nu zelf natuurvoedingskundige. Haar assortiment is breed: van groente, brood, soep, gerst, kaas, bonen tot honing en thee. Groente en brood wordt vooral op bestelling geleverd, want weggooien is zonde. Om het gebruik van plastic verpakkingen terug te dringen koop je hier statiegeld potten met inhoud, die je vervolgens weer in kan leveren. Alles is biologisch, zelfs het papier van de wenskaarten.

Lees meer

Gall & Gall | Ontdek de verhalen achter de speciale producten

Appingedam - Marc Hartman vertelt graag vol passie over de grote verzameling whisky’s en speciaal bieren die hij naast het reguliere assortiment in zijn slijterij aanbiedt. Na jaren diverse scholingen gevolgd te hebben is Marc dé specialist in de regio. Whisky drinken is een ritueel, een genietmoment, vol aandacht voor geur en smaakaccenten. De whisky’s komen vanuit de hele wereld, zelfs uit ons koude kikkerlandje.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief