Eten in Eemsdelta

Van dineren in een charmant kerkje tot eten boven de golven van de Eems. In Eemsdelta is een grote diversiteit aan restaurants te vinden. Voor een uitgebreid avondje dineren of snelle hap tijdens een tochtje door de regio. In deze restaurants proef je de smaken van Eemsdelta.​

De Basiliek | Sprookjesachtig mooi

Appingedam - Restaurant De Basiliek huist in de Sint Nicolaaskerk van Appingedam. Een unieke locatie. Op de kaart staat voor ieder wat wils, inclusief een selectie van gerechten van eigen bodem, onder de noemer 'Dutch cuisine'. Ook de ingrediënten voor de lunch hoeven niet van ver te komen. Zo staan bijvoorbeeld ook Zoutkamper garnalen en de oer-Groningse mosterdsoep op het menu.

Lees meer

Vishandel ‘De Remise’ | Verse Vis

Termunten – Tot aan 1948 werden er tussen Ter Apel en Delfzijl over het spoor goederen vervoerd. Op verschillende plekken langs de route waren kleine werkplaatsen gebouwd voor onderhoud. Daarvan zijn er nog maar twee bewaard gebleven. Een daarvan is de remise in Termunten. Deze doet tegenwoordig dienst als vishandel. Hier kan je terecht voor heerlijke verse vis. Een fijne plek om eens te stoppen tijdens een tochtje langs de Dollard.

Lees meer

Eemshotel | Buitendijks eten

Delfzijl - In Delfzijl vind je een van de weinige plekjes in Groningen waar je buiten de dijk kan eten. Op een aantal hoge pilaren midden in de Dollard staat het Eemshotel. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht over het water en kan je de zeedijken van Duitsland zien liggen. Eigentijdse en klassieke gerechten waar verse vis, groente en verrassende smaakcombinatie de hoofdrol spelen.

Lees meer

Ristorante dell 'Arte | Heerlijk Mediterraans

Godlinze – In de middeleeuwse en kloosterachtige sfeer van Ristorante dell 'Arte geniet je van heerlijke Mediterraanse gerechten. Chefkok Roberto Santanera kookt met veel passie, temperament en verse ingrediënten de meest eerlijke en heerlijke gerechten. Verspreid over het restaurant kom je diverse attributen tegen uit oude kerken. Zo kan je onder andere eten aan een oude pastorietafel.  Hier eet je Italiaans zoals het zou moeten.

Lees meer

Borg Ewsum theeschenkerij | Terug in het verleden

Middelstum - Op de grens met Middelstum ligt al sinds de 14e eeuw het borgterrein Ewsum. Van de borg zelf is nog maar weinig over, maar er is nog genoeg te bewonderen. De historische tuinen omgeven de voormalige borg en grenzen aan een theeschenkerij, deze zit gevestigd in het oude schathuis van de borg. Hier kan je terecht voor thee of koffie met iets lekkers, bijvoorbeeld de beroemde appeltaart of lekkere brownies.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief