Eten in Eemsdelta

Van dineren in een charmant kerkje tot eten boven de golven van de Eems. In Eemsdelta is een grote diversiteit aan restaurants te vinden. Voor een uitgebreid avondje dineren of snelle hap tijdens een tochtje door de regio. In deze restaurants proef je de smaken van Eemsdelta.​

Paviljoen Overdiep | Dineren aan het water

Appingedam – Midden in het historische centrum van Appingedam vind je Paviljoen Overdiep. Het is gelegen in de jachthaven naast de Nicolaïkerk. Hier kan je terecht voor een uitgebreid diner, maar ook rond lunchtijd kan je hier al aanschuiven. Een ideale stop wanneer je met je bootje een rondvaart maakt door de regio.

Lees meer

Brasserie Ziel | Traditionele gerechten in een modern jasje

Delfzijl – Onder de rook van korenmolen Adam en de Centrumkerk in Delfzijl is Brasserie Ziel gevestigd. Een restaurant wat bekendstaat om haar gastvrije ontvangst en kwalitatief goed eten in een huiselijke sfeer. Op de kaart vind je allerlei traditionele gerechten die in een modern jasje zijn gestoken.

Lees meer

Roodehaan | Genieten met livemuziek

Westeremden – Bij Roodehaan in Westeremden kan je terecht voor een menukaart met heerlijke biologische gerechten. Je hoeft niet bang te zijn dat je op de kaart uitgekeken raakt, want deze veranderd iedere week. Naast de heerlijke maaltijden worden hier regelmatig toffe live-concerten georganiseerd.

Lees meer

Ristorante dell 'Arte | Heerlijk Mediterraans

Godlinze – In de middeleeuwse en kloosterachtige sfeer van Ristorante dell 'Arte geniet je van heerlijke Mediterraanse gerechten. Chefkok Roberto Santanera kookt met veel passie, temperament en verse ingrediënten de meest eerlijke en heerlijke gerechten. Verspreid over het restaurant kom je diverse attributen tegen uit oude kerken. Zo kan je onder andere eten aan een oude pastorietafel.  Hier eet je Italiaans zoals het zou moeten.

Lees meer

Eetcafé de Boerderij | Uitzicht op het platteland

Oosterwijtwerd - In een karakteristieke negentiende-eeuwse boerderij in Oosterwijtwerd zit Eetcafé de Boerderij gevestigd. Of je nu met de auto, fiets of boot komt, dit is de ideale plek voor een fijne tussenstop. Vanaf het water stap je zo het gezellige terras op en kan je genietend van het zonnetje een lekker hapje en een drankje nuttigen.

Lees meer

Visrestaurant de School | Een school vol vis

Oosterwijtwerd - In een oud schoolgebouw aan de rand van Oosterwijtwerd vind je Visrestaurant de School. Hier kan je terecht voor een grote variëteit aan heerlijke vis, denk bijvoorbeeld aan kabeljauw, scholfilet of kibbeling. Simpele gerechten die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Ook wanneer je geen groot liefhebber bent van vis is er genoeg te kiezen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief