Appingedam

Historische stad

De oude historische binnenstad van Appingedam nodigt uit tot een verrassende stadswandeling. De romanogotische Nicolaikerk, de oude rechtbank, het Raadhuis: tientallen eeuwenoude panden ademen de geschiedenis van deze stad. Loop van bruggetje naar bruggetje om de door ondernemerslust verkregen rijkdom van vroeger op je in te laten werken. Meer van deze rijkdom en historie bekijk je in Museum Stad Appingedam en in de Groninger Zilverkamer, waar je een grote collectie Gronings zilver ziet. Wil je meer ontdekken over de geschiedenis van Appingedam? Maak dan een stadswandeling onder leiding van een deskundige stadsgids.

Hangende keukens

Wat doe je als je meer woonruimte wilt, maar je huis ingeklemd staat tussen bebouwing en het water? Dan bouw je een deel ervan gewoon boven het water. De befaamde ‘hangende keukens’ van Appingedam hangen als een soort erkers boven het Damsterdiep. Vanaf de Vlintenbrug en de Vrouwenbrug kun je ze goed bekijken.

Winkels en horeca

Eigentijdse winkels in historische panden. De gezellige, smalle winkelstraatjes en stegen nodigen uit om Appingedam te voet te ontdekken. Vele winkeltjes bieden diverse waar en de horeca met gezellige terrassen aan het water zorgen voor een knus stadsgevoel. De Dijkstraat kent een keur aan leuke winkels. Vergeet niet om ook de Solwerderstraat te verkennen. Lekker lunchen, borrelen en dineren kan zowel aan de oevers van het Nieuwe Diep als het Damsterdiep met bijvoorbeeld uitzicht op de beroemde hangende keukens.

Varen

Een stad aan het water laat zich goed vanaf het water bekijken. Huur een sloep, kano of sup en vaar zelf onder de hangende keukens door. Stap aan boord van het Damsterveer voor een rondvaart door de diepen.

Bezienswaardigheden Appingedam

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief