Delfzijl

Poort naar de Waddenzee

Scheepvaart en water zijn al eeuwen verbonden met Delfzijl. Al in de zestiende eeuw was er in de stad een haven te vinden en nog altijd is het een van de belangrijkste verbindingen van Groningen met de Waddenzee. Met je boot vaar je vanaf hier zo de Dollard op: een prachtig stukje UNESCO Werelderfgoed. De connectie met het water kom je ook op veel andere plekken in de stad weer tegen. Wanneer je vanuit het stadscentrum over de Diekloper wandelt kom je uit op een groot strand. De ideale plek om zandkastelen te bouwen of een frisse duik te nemen in de Dollard. Loop je verder over de boulevard, dan kom je ook het MuzeeAquarium tegen. In dit unieke natuurhistorische museum ontdek je namelijk ook het onderwaterleven van de Wadden- en Noordzee in het aquarium.

Shoppen

In het bruisende centrum van de havenstad is een breed aanbod aan winkels voor de dagelijkse boodschappen. Maar je kan er zeker ook voor meer dan dat terecht. Unieke lokale winkels waar je iets lekkers, leuks of verrassends tegenkomt. Na het shoppen kun je langs de waterkant, in de haven en in het centrum even bijkomen met een hapje en een drankje. Er is een groot aanbod van restaurants, cafés en terrassen. Het winkelgebied strekt zich uit langs de Vennen, Waterstraat, Landstraat en omliggende straatjes.

Havenstad Delfzijl

In Delfzijl is er altijd wel iets te beleven, zeker als het op cultuur aankomt. In en rond het hart van de stad kom je bijzondere kunstwerken tegen, zoals het monument voor Ede Staal wat op de dijk staat. Ook liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen. Verspreid over de stad zijn veel panden in de stijl van de Amsterdamse School te vinden. Op loopafstand van het openbaar vervoer en het centrum vind je een uniek huiskamer museum; ’t Hoeske van Opoe Iet. Hier kun je een unieke collectie uit de periode 1735 – 1940/50 bekijken. Voor een gezellig avondje uit kan je terecht in theater De Molenberg, hier worden regelmatig leuke films, muziekoptredens en theatervoorstellingen geprogrammeerd.

Bezienswaardigheden in Delfzijl

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief