Actief in Delfzijl

Wie op zoek is naar een actief dagje uit, is in Delfzijl aan het juiste adres. In deze bruisende stad is namelijk van alles te beleven. Of je nou een dag doorbrengt op het strand, lekker het water op gaat of op de pedalen de regio ontdekt: in Delfzijl ben je zielsgelukkig.

Groningen aan zee

Het is wellicht geen azuurblauwe zee met een strand vol palmbomen. Maar het is wel een prachtig groot strand, mét een boulevard. Het strand is makkelijk bereikbaar via de verbindende brug met de binnenstad. Bij het strand ligt het Eemshotel, met een terras boven de Dollard, en er is een snackwagen met allerlei lekkers. Ook aan de sanitaire voorzieningen is gedacht. Op de nabij gelegen natuurkwelder is ruimte voor de dieren van het wad, waar je natuurlijk op afstand kennis mee kunt maken.

Loodskotter Eems No.1

Het beroep van zeeloods was, en is, bepaald niet ongevaarlijk. Ook bij slecht weer moet de loodsdienst namelijk zoveel mogelijk worden uitgevoerd. Dat betekent dat de loodsen ook aan boord moeten klauteren in het donker, wanneer schepen hevig tekeer gaan door de storm. Om de zeeloodsen te eren werd in 1997 begonnen aan de bouw van een replica van de Loodskotter No.1, de Eems. De bouw duurde tot 2004 en het schip van maar liefst 28 meter is nu de trots van Delfzijl. Van mei tot en met september vaart de Loodskotter regelmatig uit voor zwerftochten over de Dollard of een oversteek naar Emden. Daarnaast kan je de Loodskotter ook huren om met een groep het water op te gaan.

Lees meer

Wandelend door Delfzijl

In Delfzijl is veel te ontdekken. Wie even van het gebaande pad gaat zal verrast worden door allerlei moois. Bij de VVV zijn verschillende folders te krijgen, zoals 'Appingedam & Delfzijl - Twee verhalen in één'. Of kies voor een van de vier gratis thematische routes die zijn uitgezet in en rondom het centrum van Delfzijl. Dit zijn:

  • De Havenstad
  • Cultuur-historisch ommetje
  • Amsterdamse school architectuur
  • Maigret in Holland
Lees meer

MTB-route

MTB Eemsdelta heeft een aantal MTB-routes in Eemsdelta ontwikkeld. Een City MTBike-route van 31 kilometer en twee City MTBoots-routes van 15 en 9 kilometer. Met de routes ontdek je een onbekende kant van Eemsdelta. De MTBike-route is gemarkeerd, de MTBoots-routes kan je volgen met een app. In de routes worden persoonlijke prestaties gecombineerd met de belevenis van het biken door velden, over landweggetjes en door het bos.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief