Winkelen in Westerwolde

Van de op een na grootste winkelstad van de provincie tot een klein buurtschap met een knus winkeltje. Op winkelgebied is er in Westerwolde een heleboel te ontdekken. Hier breng je een bezoek aan lokale ondernemers, maar ook de vertrouwde winkels zijn hier te vinden. Streekproducten naast grote merken.​

Stadskanaal

Stadskanaal is ooit ontstaan als aanlegplaats voor schippers die over het kanaal voeren. De schippers stapten hier aan wal om tijdens hun tocht over het water een bezoek te brengen aan een van de winkeltjes of cafés. Tegenwoordig wordt het water een stuk minder bevaren dan in het verleden, maar de winkels zijn er nog steeds. Je vindt hier de bekende ketens, maar ook lokale ondernemers. Laat je verrassen door wat ze te bieden hebben.

Lees meer

Ter Apel

Tussen de eeuwenoude bossen van Westerwolde vind je Ter Apel. Een dorp wat is ontstaan rondom een middeleeuws klooster. Vandaag de dag is deze historie nog altijd te ontdekken, maar er is meer. Grenzend aan het kanaal wat dwars door het dorp loopt vind je een gezellig centrum met een grote diversiteit aan winkels. Het overgrote deel zijn kleine, unieke winkels die het straatbeeld voorzien van de nodige “Couleur Locale”.

Lees meer

Winschoten

Door de jaren heen is Winschoten uitgegroeid tot de tweede winkelstad van de provincie Groningen, alleen de stad Groningen heeft een groter winkeloppervlakte. In het centrum van de stad vind je naast de bekende landelijke ketens ook een heleboel lokale ondernemers. Het zorgt voor een grote verscheidenheid in aanbod, achter elke ruit kan je weer verrast worden. Tijdens het shoppen even de benen laten rusten? Onder meer op het Marktplein zijn een heel aantal gezellige terrasjes te vinden om een drankje te doen.

Lees meer

Smeerling

Midden in het stroomgebied van de Ruiten Aa vind je het knusse Smeerling. Een acht boerderijen tellend buurtschap met een beschermd dorpsgezicht. In een van de gerestaureerde boerderijen vind je Smeerling Antiek. Hier kan je terecht voor de leukste spulletjes, zowel nieuwe authentieke producten als producten die een tweede leven krijgen. Even verderop kan je bij Gasterij Natuurlijk Smeerling terecht voor een heerlijke lunch.

Lees meer

Streekproducten

Westerwolde is een gebied van makers. Hier worden producten gemaakt en verbouwd. Deze producten laten je de regio proeven. Het Keurmerk Streekproducten Westerwolde laat je zien dat een product echt uit Westerwolde komt. Deze producten maken gebruik van de grond, schone lucht en stilte van de regio. Van verse groente tot net ingepotte honing. Van bier tot wijn. Geniet van de smaken van Westerwolde.

Lees meer

Meer winkels

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief