Eten in Westerwolde

Van dineren midden in een oude vestingstad tot eten wat de pot schaft. In Westerwolde is een grote diversiteit aan restaurants te vinden. Voor een uitgebreid avondje dineren of snelle hap tijdens een tochtje door de regio. In deze restaurants proef je de smaken van Westerwolde.​

Gasterij Natuurlijk Smeerling | Eten wat de pot schaft

Onstwedde - Bij deze gasterij, gevestigd  in een rijksmonumentale boerderij uit 1742, kun je lunchen omringd door groen. Gasterij Natuurlijk Smeerling geeft om een gezonde omgeving en leefstijl en werkt met mooie, duurzame producten uit de tuin en de streek. Dagelijks kun je er tussen 12.00 en 14.00 uur eten wat de pot schaft. Altijd bereid met biologische producten en verse groenten en fruit van het seizoen.

Lees meer

Roegh eten&drinken | Met het hele gezin

Vlagtwedde – Aan de bosrand van het dorp vind je huiskamerrestaurant Roegh. Een restaurant waar de gerechten zijn bereid met regionale producten en waar je echte pure smaken ervaart. Een no-nonsense restaurant waar gastvrijheid voorop staat. Ook voor de kleintjes. Want met een grote trampoline en andere spelactiviteiten heb je gegarandeerd een leuke avond uit voor het hele gezin.

Lees meer

Restaurant de Ruiten Aa | Groningse gastvrijheid

Sellingen - In het prachtige natuurgebied Westerwolde bevindt zich het kronkelende riviertje de Ruiten Aa. En na een wandeling of fietstocht door dit gebied kun je bij Restaurant de Ruiten Aa, vernoemd naar het beekje, genieten van een heerlijke maaltijd met verse regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Allemaal van hoge kwaliteit en geserveerd met echte Groningse gastvrijheid.  

Lees meer

’s Lands Huys | Terug in de tijd

Bourtange – In het hart van de in oude glorie herstelde vesting van Groningen zit het sfeervolle restaurant ’s Lands Huys. Wanneer je de vestingstad binnenloopt waan je je even terug in de tijd. Op de kaart staan allerlei authentieke gerechten. Proef bijvoorbeeld de groentesoep gemaakt naar ouderwets recept of ga er gezellig pannenkoeken eten.

Lees meer

Kopje Genieten

Een knusse thee- en koffieschenkerij en lunchroom in één. Bij Kopje Genieten kun je terecht voor een stukje huisgemaakte taart. Lekker voor bij je ambachtelijk bereide warme drank. Kun je niet genoeg krijgen van al het zoets? Ook voor een high tea ben je hier aan het juiste adres. De lunchkaart biedt ruime keuze in allerlei soorten broodjes. Liever gezellig borrelen? Er worden lokale borrelplankjes bereid, die gecombineerd kunnen worden met lekkere biertjes uit de regio. Eerlijke, duurzame en lokale producten uit eigen tuin en provincie staan centraal.

Lees meer

Grand café ‘t Raadhuys | Eten op de grens

Stadskanaal Op de grens van Drenthe en Groningen zit het gezellige Grand café ’t Raadhuys. Een heerlijke plek om tijdens je wandeling of fietstocht even langs te gaan voor iets te eten of drinken. Bij Grand café ’t Raadhuys is iedereen de hele dag welkom. Van het uitgebreide ontbijtbuffet tot aan een afzakkertje na het eten.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief