A-kwartier

Struinen langs de kerk en het water

De Hoge en Lage der A, de Brugstraat, het A-kerkhof: hier vind je eeuwenoude sfeer. Wandel langs de pakhuizen aan het water en de vele middeleeuwse panden. In vrijwel elk gebouw zit een winkel of een café. In deze straten gaat luxe hand in hand met gezellige horeca en kunst en cultuur.

Sfeer aan het water

De handel over het water is vrijwel gestopt, maar de bruisende bedrijvigheid rond de Hoge en Lage der A is gebleven. Wat dacht je van ouderwetse dropwinkel Droppie, Achterpand vol brei- en haakgarens, de Groninger Kaasboetiek en kookwinkel Kamphuis? Even chillen kan op de vele terrassen op de kades. Meer weten over al die schepen? Het Noordelijk Scheepvaartmuseum zit om de hoek.

Bedrijvigheid rond de kerk

Ook rondom de De Akerk is er volop bedrijvigheid. Tussen de Vismarkt en de kade wandel je van fashionwinkel naar fashionwinkel, waaronder Hugo Boss en Tommy Hilfiger. En naast de kerk vind je City Central, hier verkopen ze allemaal producten van lokale makers. Loop vervolgens verder de stad in of ga via de andere zijde van de kerk terug naar het water. Wie voor dat laatste kiest, moet zeker ook even fotogalerie Noorderlicht binnenlopen.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief