Oosterstraat

Kwaliteit en klassiekers in rijksmonumenten

De winkelstraat die de Grote Markt met de Rademarkt verbindt is een aaneenschakeling van rijksmonumenten. In deze prachtige panden kun je terecht voor mode, lifestyle en woontrends. Een drankje drinken of een hapje eten? In de Oosterstraat kan het 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Kwaliteit voorop

Wat opvalt als je hier langs de winkelruiten loopt? Eigengereide kwaliteit staat in de Oosterstraat hoog in het vaandel. Al jaren en jaren komen mensen van ver voor Kaashandel van der Leij en hoedenwinkel H. Witting & Zoon. Nieuwer zijn diverse winkels waarin moderne lifestyle en mode op een verrassende manier gecombineerd worden. Bij BIEN bijvoorbeeld, een conceptstore met een industriële uitstraling en een Scandinavisch tintje. Of loop binnen bij KOKOTOKO. Bijna het hele assortiment is fairtrade en biologisch gecertificeerd.

Dag en nacht leven

Als je wilt kun je een etmaal doorbrengen in de Oosterstraat zonder je te vervelen. Begin je dag met een broodje en geniet van de middag met een drankje in een café. ’s Avonds kun je heerlijk eten bij Mexicaans restaurant Four Rose’s, Koreaans restaurant Konbu of Vive la Vie. Later op de avond sta je met een biertje in je hand te genieten van een alternatief concert in poppodium Vera, drink je een cocktail bij The Stockroom of speel je een spelletje bij The Game Box. De nacht verleidt je tot een kroket uit de muur of een broodje kebab. Hier leeft de stad zonder pauze.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief