Winkelen in Midden-Groningen

Op winkelgebied is er in Midden-Groningen een heleboel te ontdekken. De verschillende dorpen hebben allemaal hun eigen verrassende winkelaanbod. Hier breng je een bezoek aan lokale ondernemers. Je vindt er streekproducten, vintage pareltjes, speelgoed en allerlei leuke winkels voor de creatieve handwerkers.

Inhaken en meebreien

Handwerken saai? Stel je niet alleen dames van 80 voor die op hun stoel rustig aan het breien zijn. Want breien, haken en quilten, het is allemaal hipper dan het in jaren is geweest. En wie van handwerken houdt, of het wil leren, kan in de gemeente Midden-Groningen goed terecht.

Lees meer

De lekkerste streekproducten

Ze zeggen wel eens ‘wat van ver komt is lekker’, maar in de praktijk blijkt dat wat van dichtbij komt meestal nóg lekkerder is. In Midden-Groningen kun je op allerlei plekken streekproducten krijgen die rechtsstreeks van het land komen. Of je nu zin hebt in vers fruit van de boom of om zelf brood te bakken van meel met graan uit de buurt.  

Lees meer

Vintage en brocante

Toe aan een nieuwe look of een ander interieur, maar geen geld of geen zin om een gloednieuw designerstuk aan te schaffen? Of heb je zin om lekker rond te dwalen in een winkel vol met broncante? Vintage liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Midden-Groningen.

Lees meer

Goed speelgoed

Van een ouderwets speelgoedwinkeltje met authentiek speelgoed tot handwerken voor kinderen. In Midden-Groningen kun je goed terecht voor originele cadeautjes voor de kleine Groningers. En ook aan de kinderen die het iets minder goed hebben is gedacht. Kortom, speelgoed voor iedereen.

Lees meer

Tuingoed Foltz

Bij Tuingoed Foltz dwaal je van de unieke jungletuin naar een intieme bostuin. Ze hebben er unieke plantencollecties, een vier hectare groot landgoed en een boerderij vol brocante in een Frans-landelijke sfeer. Iedere maand wordt er een speciaal evenement georganiseerd. Van de Noordelijke Kwekerijdagen in april tot de Najaarsplantenmarkt eind september. Kortom, de ideale plek voor iedereen die van planten houdt.

Lees meer

Meer winkels

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief